Élet-Stílus

Sopron: Selymes helyett Csertői az edző

Újra edzőt váltott a labdarúgó Borsodi Ligában szereplő FC Sopron. A vezetőedzői posztról lemondott Selymes Tibor helyett - egyelőre az idény végéig - Csertői Aurél foglal helyet a kispadon.

Selymes Tibor egy éven belül harmadszor állt fel a soproniak kispadjáról, a szakember a szombati, 6-1-es vereséggel végződő Debrecen elleni bajnoki mérkőzés után adta be a lemondását (Gendur László kapusedzővel kéz a kézben), melyet Vízer László Máriusz, a klub többségi tulajdonosa el is fogadott.


A FigyelőNet azon kérdésére, miszerint negyedszerre is elvállalná az edzői munkát Sopronban, Selymes nem tudott vagy nem akart válaszolni. Azt viszont elmondta, csalódottan távozik, a csapatban ugyanis annál több van, mint amit a szezonban eddig mutatott. A Sopron 15 fordulót követően a 12. helyen áll a bajnoki tabellán. “Amikor jól játszottunk, sajnos egyéni hibák miatt kikaptunk, ami viszont az utóbbi két meccsen történt, az botrány. Úgy gondoltam, jobb, ha búcsúzom – nyilatkozta a 36 éves edző, aki most pihenni fog, de a futballban képzeli el a jövőjét.

Selymes helyét – egyelőre az idény végig – a Fehérvárral Magyar Kupát és bajnoki bronzémet szerző Csertő Aurél foglalja el Sopronban. “A klub keresett meg engem, és én igent mondtam a felkérésre. Nemes feladat vár rám, a Sopronnak masszív csapattá kell válnia” – mondta honlapunknak Csertői. Arra a felvetésére, hogy nem tart-e amiatt, hogy Sopronban az edzői poszt bizony nem nyugdíjas állás, ekképp felelt: “Sehol sem az, a váltás benne van a pakliban. Nem foglalkozom azzal, hogy az utóbbi időben sokszor cserélt edzőt a Sopron, ez amúgy eszembe sem jutott a tárgyalás során.”

Bár még csak 15 fordulón vagyunk túl, a Selymes-Csertői csere volt a hetedik edzőváltás az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság idei szezonjában.

Az eddigi edzőváltások a Borsodi Ligában:
Debrecen: Supka Attila helyett Miroslav Beránek
Sopron: Selymes Tibor helyett Roberto Landi
REAC: Urbán Flórián helyett Aczél Zoltán
Sopron: Roberto Landi helyett Selymes Tibor
Honvéd: Aldo Dolcetti helyett Supka Attila
Fehérvár: Csertői Aurél helyett Marijan Vlak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik