Élet-Stílus

A Veszprém simán nyerte a rangadót

A Veszprém 35-23-ra nyert a vendég Pick Szeged ellen férfi kézilabda NB I szombati rangadóján. A várt nagy csata elmaradt, a címvédő fölényesen győzött a nagy riválissal szemben.

A két, NB I-ben eddig még hibátlan csapat az előző idényben a bajnoki és a Magyar Kupa döntőjében is csatázott, előbbiben a Veszprém, utóbbiban a Szeged nyert. A mostani összecsapás volt az együttesek egy héttel későbbi BL-mérkőzésének főpróbája.

A hazaiaknál Perez Carlos, a vendégeknél Danijel Andjelkovic nem léphetett pályára sérülés miatt. Tíz percig váltott vezetéssel haladtak a csapatok, ezt követően keményebb védekezésre váltott a Veszprém és elhúzott. A Szeged átlövésből alig, beállósposztról pedig egyáltalán nem tudott eredményes lenni, ráadásul a hazaiak kapusa, Dejan Peric is jó napot fogott ki. A vendégek támadójátéka hihetetlenül gyenge volt – az időkérés sem segített -, és emiatt is fokozatosan nőtt a különbség.

A második félidőre a szegedi csapat védekezést váltott, de ezzel csak azt érte el, hogy nem nőtt tovább a rivális előnye. Az utolsó negyedórára minden erőtartalékát mozgósította az előző idény ezüstérmese. Megpróbálta gyorsítani a támadásait, azonban Kiril Lazarov és Gál Gyula találataival szertefoszlott minden Tisza-parti remény.

Férfi kézilabda NB I:
MKB Veszprém-Pick Szeged 35-23 (17-9)
Legtöbb gól: Lazarov 10/2, Gál 6, Eklemovic 5, ill. Bajusz 5/3, Vadkerti 4.

Az élcsoport állása:
1. Veszprém 22 pont
2. Szeged 20
3. Dunaferr 17.

További eredmények:
PLER-Airport – Gyöngyösi Főiskola 24-21 (11-8)
Komlói BSK-Fűtőerőmű – Debrecen 25-29 (11-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik