Élet-Stílus

Antal Nimród rendezheti a Puskás-filmet

A Kontrollal világhírűvé vált rendező készítheti a múlt hét pénteken elhunyt futball-legendáról szóló, 1,5-2 milliárdos büdzsével készülő filmet – tudta meg a FigyelőNet.

Neményi Ádám producer a FigyelőNetnek elárulta, hogy a filmterv egyelőre nagyon képlékeny, de azt már látni lehet, hogy csak egy magyar méretekben nagynak számító költségvetéssel lehet megvalósítani a Puskás Öcsiről szóló játékfilmet. Ennyi pénzt eddig csak olyan filmekhez tudtak összeszedni Magyarországon, amely mögé jelentős mértékben odaállt az állam, mint a Hídember, a Bánk bán vagy a Sorstalanság.

A Puskás név ajtókat nyit

A producer lapunknak elmondta, hogy elsősorban hazai pénzből szeretnék megvalósítani a Puskás-filmet, de ha ez nem sikerül, akkor biztos benne, hogy számos olyan országból sikerül befektetőt találni, ahol Puskás Ferenc neve elég ahhoz, hogy megnyissa az ajtókat. A film másik producere az eddig inkább színészként és műsorvezetőként ismert Kaszás Géza szerint itt szóba jöhet Spanyolország, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Ausztrália, Görögország is, ahol Puskás focizott vagy edzősködött.

Bár a projekt még kezdeti fázisban van, Neményi Ádám a Kontroll rendezésével világhírűvé vált Antal Nimródot említette rendezőként, aki jelenleg az Egyesült Államokban forgat egy 20 millió dolláros hollywoodi filmet. (Ez nagyjából a Puskás-film duplája). A rendező személye ennek ellenére még nem biztos, ha ugyanis egy külföldi produkciós partner jelentős összeggel beszállna, akkor természetesen beleszólhat a rendező kiválasztásába.

A vizes szappant is levette

Puskás alakját előre láthatóan 3-4 szereplő játssza majd életének különböző időszakában. A szereplőválogatás itt is attól függ, hogy magyar pénzből sikerül-e finanszírozni a filmet vagy külföldi tőkéből. Az minden esetre biztos, hogy Alfredo di Stéfanót – akinek mindenképpen szerepelnie kell a produkcióban – spanyol színész, esetleg spanyol focista játssza majd. A tervek szerint a forgatókönyvet a Puskás című könyvet író Szöllősi György még az év végéig befejezi. Ezt követően a következő év első felében felgyorsulhat a munka.

Kaszás elmondta, hogy a filmben szeretnék érzékeltetni Puskás egyedülálló zsenialitását. Bemutatni a róla szóló legendákat (amelyek a beszámolók szerint igaznak bizonyulnak). Puskás ugyanis mindent meg tudott tenni, amit focista megtehet. Kiderül, hogy például ha kapufát akart rúgni messziről, akkor tízből tízszer rúgott kapufát. A felrúgott vizes szappant le tudta venni lábbal a zuhanyzóban.

Dokumentumfilm áprilisban

Szöllősi könyvén elindulva a producerek egy dokumentumfilmbe is belevágtak, amelyet Almási Tamás rendez. A többek közt a Ballagás című játékfilmmel, az Ózdról szóló dokumentumsorozatával vagy a Sejtjeink című dokumentumfilmmel hírnevet szerző alkotó tervei szerint áprilisban Puskás születésének nyolcvanadik évfordulóján lesz a premier.

A hazai gyakorlattól eltérően azt nemcsak fesztiválokon és a tévében fogják bemutatni, hanem a magyar mozik is vetítik majd. Almási szerint a legismertebb magyar neve elég ahhoz, hogy a róla szóló dokumentumfilm tömegeket vonzzon a mozitermekbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik