Élet-Stílus

Öttusa-vb: ötödik a női váltó

Az ötödik helyen végzett a Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Alekszejev Tamara összeállítású magyar csapat a guatemalavárosi öttusa-világbajnokság női váltóversenyében. Az aranyérmet a lengyelek, az ezüstöt a britek, a bronzot az oroszok szerezték meg.

A magyarok a vártnál némileg gyengébb lövészettel kezdtek, elsősorban Vörös célzott a szokásosnál pontatlanabbul, tíz kísérletből 86 kört ért el, miközben a rosszabb lövőnek számító Füri 88-ig, Alekszejev pedig 87-ig jutott. Az első tusa után a hetedik helyen állt a trió a 13 csapatos mezőnyben.


Bukdácsolás a páston


A vívás szintén nehézkesen indult, az első öt összecsapás vereséggel zárult, ráadásul ezek közül a kanadaiak elleni 8-1-essel. Aztán a folytatásban már eredményesebben vívtak a magyarok, sorozatban öt találkozót megnyertek, az olaszokkal szemben 7-2-re bizonyultak jobbnak, a brazilokat pedig 8-1-re verték. A végén egy-egy vereség és győzelem következett. Két szám után Vörösék maradtak a hetedik helyen.


Alekszejev hibátlanul lovagolt


A 3×100 méteres úszásban a negyedik legjobb időt érte el a Vörös, Füri, Alekszejev trió, ezzel egy pozícióval előrébb került az összetettben. Következett a lovaglás, melynek során Fürinek nagyon meg kellett dolgoznia makacs lovával. Két kitöréssel és egy akadályveréssel ért be a váltózónába, majd Alekszejev hibátlan pályát teljesített, zárásként pedig Vörös egy rontással fejezte be a szereplést. A negyedik tusában csak a tizedik legjobb eredményt érték el a magyarok, az időtúllépéssel 1064 pontot kaptak. Ezzel együtt előreléptek az ötödik helyre.


Jól futottak


A 3×1500 méteres futásban sikerült megőrizniük ezt a helyezést, mert bár az öt másodperccel mögöttük induló kanadaiak kicsivel eléjük kerültek, ők utolérték az 52 másodperccel hamarabb rajtoló kínaiakat. A magyarok a lengyelek, a kanadaiak és a britek mögött a negyedik legjobb futóidőt produkálták.


A lengyelek kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, megérdemelten szerezték meg harmadik aranyérmüket a női szakágban. Közép-európai idő szerint kedden kora délután kezdődik a vb utolsó versenye, a férfiak váltóviadala. A magyar csapatban Horváth Viktor, Fülep Sándor és Kállai Ákos szerepel.

Öttusa-vb, női váltóverseny:
1. Lengyelország (Boenisz, Dziadura, Maloszyc) 5364 pont
2. Nagy-Britannia (Spence, Harland, Weedon) 5220
3. Oroszország (Sztrucskova, Szirotkina, Muratova) 5128

5. Magyarország (Vörös, Füri, Alekszejev) 4924

Ajánlott videó

Olvasói sztorik