Élet-Stílus

Talmácsi máris a leggyorsabb

A gyorsasági motoros-világbajnokságon a nyolcadliteresek között szereplő Talmácsi Gábor produkálta a legjobb időt a jerezi tesztelés során.

A magyar versenyző a kategória világbajnokának, a 250 kcm-es gépre váltó spanyol Alvaro Bautistának a motorját örökölte meg az Aspar csapatnál, és a spanyolországi tesztelésen csapattársánál, a szintén spanyol Hector Faubelnél bizonyult gyorsabbnak 49 ezreddel.

Talmácsi még nem ülhetett fel a világbajnok motorjára, hétfőn Mattia Pasini masináján száguldozott. Faubel viszont már az új géppel dolgozhatott, de a magyar legjobb idejénél nem tudott gyorsabban repeszteni. A teszteken nem vett részt a magyar másik csapattársa, Sergio Gadea, aki kisebb sérüléssel bajlódik.

A legjobb hétfői köridő tehát Talmáé, pedig az Aspar csapat nem is a sebességre koncentrált az első napon. Az ismerkedés jegyében telt az első teszt, a csapat mérnökei és Talmácsi a gépet próbálták minél inkább a magyar pilóta stílusához igazítani, és kitapasztalni, hogy miként reagál a motor a változásokra.

A negyedliteresek között az a Hector Barbera érte el a legjobb időt, aki Tóth Imre csapattársa lesz (Team Tóth) a következő szezonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik