Élet-Stílus

NBA: idegenben remekel a San Antonio

A San Antonio együttese továbbra is veretlen idegenben a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), a legutóbbi játéknapon Sacramentóben tudott győzni.

A San Antonio megőrizte idegenbeli veretlenségét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (öt győzelemnél tart házon kívül), legutóbb a sacramentói Arco Arenában nyert 108-99-re. Tim Duncan 35 pontjával nem csak a Spurs, hanem a mezőny, sőt, az egész játéknap legjobbja is volt: 17 mezőnybeli kísérletéből 13-szor a gyűrűbe vágta a labdát, míg a büntetővonalról 9/11-es mutatóval zárt.

A Los Angeles-i Staples Centerben két sorozat is folytatódott: a helyi Lakers háromemccses győzelmi szériát épített, a Chicago vesszőfutása pedig immár négy mérkőzés óta tart. Kaliforniában 82-72-re kapott ki a Bulls, Kobe Bryant 18, míg Lamar Odom 23 ponttal lúdas ebben, átellenben Andres Nocioni mind a kettőjüknél jobb volt, persze a végeredményt tekintve a csatár 30 pontja nem sokat ért.

Hír még a palánkok világából, hogy Shaquille O’Neal, a címvédő Miami Heat 13-szoros All Star-válogatott klasszisa térdműtéten esett át. A 45 perces beavatkozás során az orvosok egy porcot hoztak helyre, amely nyolc napja, a houstoni Chuck Hayesszel történt ütközés során sérült meg. A jelenlegi idényben átlagosan 14 pontnál és 7,5 lepattanónál tartó center hat hétig lesz harcképtelen.

NBA, alapszakasz, 20. játéknap:
Los Angeles Lakers-Chicago Bulls 82-72
Sacramento Kings-San Antonio Spurs 99-108

Ajánlott videó

Olvasói sztorik