Élet-Stílus

NBA: két sorozat is lezárult

Két sorozat is megszakadt péntekre virradóra az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ben: a Dallas Mavericks először nyert, a New Orleans Hornets először veszített a szezonban.

A Dallas négy mérkőzésen át tartó rémálomnak vetett véget a legutóbbi játéknapon. A tavalyi finalista, mely 0-4-gyel fennállása legrosszabb idényrajtját produkálta, a szezonban először vonulhatott le győztesen a pályáról, miután Dirk Nowitzki (35 pont) és Jason Terry (30) vezetésével 119-112-re verte a hazai pályán fellépő Phoenixet.

Jól hajráztak a texasiak

Izgalmasan alakult a hajrá: a Dallas 95-85-re vezetett a negyedik játékrész elején, az arizoniaiak azonban egy tízpontos rohammal egyenlítettek, és a folytatásban is piócaként tapadtak az ellenfélre. Bő másfél perccel a vége előtt 112-112-re álltak a felek, a hátralévő időben viszont már csak a texasiak tudtak a gyűrűbe találni: Terry mezőnygólja mellett egy büntetőt is bevágott, valamint Jerry Stackhouse és Anthony Johnson is pontokra váltotta a büntetőit.

Ezúttal nem csíptek a „lódarazsak”

Golden State visszavágott a 4-0-val története legpazarabb rajtját jegyző New Orleansnak a két nappal ezelőtt elszenvedett vereségért, egyben lezárta a Hornets veretlenségi sorozatát. Ebben főszerepet játszott egy bizonyos Baron Davis, aki korábban a „lódarazsaknál” is megfordult, a 27 éves védő 36 pontja mellett kilenc asszisztot is kiosztott. Átellenben Chris Paul parádézott, igaz, a végeredményt tekintve a karriercsúcsot jelentő 34 pontja (és volt még tíz asszisztja is) nem sokat ért. Mivel a New Orleans is elbukott, a tizedik játéknap után már nincs veretlen csapat a mezőnyben.


Javított a Cleveland


A nap harmadik mérkőzésén a Cleveland viszonylag simán, 113-94-re verte a vendég Chicagót. A hazai csapatból a dupla-duplával záró LeBron Jamest (19 pont, 12 assziszt) és Drew Goodent (20 pont) illik kiemelni, vezetésükkel a Cavs’ két vesztes parti (Charlotte, Atlanta) után tudott újra nyerni.

NBA, alapszakasz, 10. játéknap:
Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls 113-94
Phoenix Suns-Dallas Mavericks 112-119
Golden State Warriors-New Orleans Hornets 121-116

Ajánlott videó

Olvasói sztorik