Élet-Stílus

NBA: először veszített a Philadelphia

Háromról kettőre csökkent azon csapatok száma, melyek még veretlenek a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A Philadelphia a szezonban először az Indianától kapott ki.

Az Indiana Pacers két sorozatnak is véget vetett szerdára virradóra. Egyrészt – és nyilvánvalóan ez a fontosabb – elvette a három győzelemmel startoló Philadelphia 76ers veretlenségét, másfelől pedig a szezonban először örvendeztette meg győzelemmel a saját szurkolóit a Conseco Fieldhouse-ban.

Jermaine O’Neal 16 ponttal és 11 lepattanóval járult hozzá csapata 97-86-os győzelméhez, de társai is alaposan kitettek magukért: Rawle Marshall 16, Danny Granger Al Harrington 14-14, Jamaal Tinsley 11, míg Stephen Jackson 10 pontot tett be a közösbe. Az pedig az együttes védekezését dicséri, hogy a Philadelphia szupersztárja, Alan Iverson, aki eddigi mérkőzésein rendre 30 pont fölött teljesített, ezúttal 22-vel zárt. “No igen, a védekezésünk ma valóban remek volt, ezt szeretném látni egész évben” – nyilatkozta Rick Carlisle, a győztes hadvezér.

A Philadelphiával ellentétben a fennállása legjobb idényrajtját produkáló New Orleans továbbra is százszázalékos, miután negyedik mérkőzését is behúzta. Az oklahomai albérletében 97-93-ra verte a Golden State Warriorst. Chris Paul (22 pont, 11 assziszt), a Hornets, egyben a találkozó legjobbja érdekes nyilatkozatot tett a találkozó végén.


“Megpróbáljuk olyan hosszúra nyújtani a veretlenségi sorozatunkat, amennyire csak lehet, ugyanakkor még az is előfordulhat, hogy 4-78-as mutatóval zárjuk az alapszakaszt. Sohasem lehet tudni” – monta a túlzott optimizmussal aligha vádolható a 21 éves védő. A Hornets mellett egyébként már csak a Utah Jazz makulátlan a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokságban.


NBA, alapszakasz, 8. játéknap:
Cleveland Cavaliers-Atlanta Hawks 95-104 – h.u.
Indiana Pacers-Philadelphia 76ers 97-86
Miami Heat-Seattle SuperSonics 90-87
Memphis Grizzlies-Houston Rockets 80-86
New Orleans Hornets-Golden State Warriors 97-93
Los Angeles Lakers-Minnesota Timberwolves 95-88

Ajánlott videó

Olvasói sztorik