Élet-Stílus

Serie A: hullámvölgyben a Milan

Az AC Milan nagy meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett az Atalanta otthonában, az olasz labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. Az élén nincs változás, az Internazionale és a Palermo is nyerni tudott.

Roberto Manciniék továbbra is veretlenek az olasz bajnokságban, és 24 pontjukkal vezetik az olasz bajnokságot. A második helyen a Palermo együttese tanyázik, szintén 24 ponttal, de a déli csapatnak rosszabb a gólaránya.

A két éllovas könnyedén szerezte meg a kötelező győzelmet vasárnap. Az Inter az Ascolit verte hazai pályán: Javier Zanetti négy perccel a félidő előtt vezetést szerzett a címvédőnek, majd nem sokkal az újrakezdés után Cudini a saját kapujába talált, és ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

A Palermo szintén otthon lépett pályára, és ugyanúgy két góllal verte riválisát, mint az Inter. Eugenio Corini révén az első félidőben jutott előnyhöz a házigazda, majd Christian Zaccardo állította be a végeredményt. A meccs végén a játékvezető idő előtt zuhanyozni küldte Terlizzit a vendégcsapatból. A játékos egy neki nem tetsző ítélet után intézett nyomdafestéket nem tűrő szavakat az egyik partjelzőhöz.

Az utóbbi hetekben nagyon nem megy Carlo Ancelotti csapatának a hazai pontvadászatban, és vasárnap újabb vereséget szedett össze a szezont a bundabotrány miatt amúgy is hátrányból kezdő csapat. A BL-ben remeklő milánóiak simán kikaptak az Atalantától, és ezzel az elmúlt négy találkozójukból hármat elbuktak.

Serie A, 10 forduló
Atalanta-AC Milan 2-0 (0-0)
Gól:
Ventola (50.), Soncin (92.)

Chievo-Cagliari 0-0

Empoli-SS Lazio 1-1 (0-1)
Gól:
Vannucchi (87.), illetve Pandev (17.)
Kiállítva: Ficini (75.), Gasparetto (83.), illetve Cribari (72.)

AS Roma-Fiorentina 3-1 (1-1)
Gól:
de Rossi (38.), Taddei (49., 66.), illetve Újfalusi (15.)

Internazionale-Ascoli 2-0 (1-0)
Gól:
Zanetti (41), Cudini (53., öngól)

Livorno-Udinese 1-0 (0-0)
Gól:
Bakayoko (73.)
Kiállítva: di Natale (69., Udinese)

Palermo-Sampdoria 2-0 (1-0)
Gól:
Corini (35.), Zaccardo (70.)
Kiállítva: Terlizzi (87., Sampdoria)

Torino-Messina 1-1 (0-1)
Gól:
Stellone (61.), illetve Cordova (36.)
Kiállítva: Zanchi (82., Messina)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik