Élet-Stílus

NHL: duplán vesztett a Buffalo

Megszakadt az újonc orosz Jevgenyij Malkin remek góllövő-sorozata az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A Buffalo hazai pályán szenvedett vereségét a Torontótól, ráadásul lesérült az egyik legjobbja.

A Buffalo Sabres az eddigi tizenkét mérkőzésén verhetetlennek bizonyult a rendes játékidőben, az egyetlen vereségét hosszabbításban szenvedték el. Vasárnapra virradóra azonban ez a sorozat is megszakadt, hiszen a Sabres simán kikapott hazai pályán 1-4-re a Torontótól.

Ragyogó formában játszott a Maple Leafs csapatkapitánya, Mats Sundin: a svéd center két gólt szerzett és egy asszisztot is kiosztott. Az elmúlt négy meccsén nyolc pontot szorgoskodott össze Sundin. “Állandósítanunk kell a formánkat, hogy a legjobbak közé kerülhessünk. Ma este jól játszottunk, de az utóbbi időben hullámzó volt a teljesítményünk. Remélem a Buffalo legyőzésével megindultunk a jó irányba.” – mondta a második kétgólos meccsét követően a svéd klasszis.

A vereség mellett bizonytalan időre elveszítette a legeredményesebb játékosát a Buffalo. Maxim Afinogenov az első negyedben sérült meg a felsőtestén, és egyelőre nem tudni biztosan, hogy mikor térhet vissza. Afinogenov 8 góllal és 11 assziszttal a forduló előtt az atlantai Marian Hossával holtversenyben vezette a statisztikákat.

A Pittsburgh Penguins 20 éves csatára, Jevgenyij Malkin a San Jose Sharks elleni, 3-2-re elvesztett találkozón – ellentétben eddigi hat mérkőzésével – nem tudott eredményes lenni, így nem döntötte meg a bajnokság erre vonatkozó rekordját. Az újoncok csúcsát tehát a jövőben “társbérletben” tartja Joe Malone-nal, Newsy Lalonde-dal és Cy Denneny-nel, ők az NHL 1917-es nyitószezonjában tudtak első hat összecsapásukon gólt ütni.

NHL, alapszakasz
San Jose Sharks-Pittsburgh Penguins 3-2
Buffalo Sabres-Toronto Maple Leafs 1-4
Philadelphia Flyers-Washington Capitals 3-5
Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 6-5 – hosszabbítás után
New York Islanders-Atlanta Thrashers 1-4
Detroit Red Wings-Columbus Blue Jackets 4-1
Ottawa Senators-Carolina Hurricanes 2-3
Montreal Canadiens-New Jersey Devils 1-2
Minnesota Wild-Nashville Predators 3-4
St. Louis Blues-Calgary Flames 2-3
Phoenix Coyotes-Los Angeles Kings 6-4
Colorado Avalanche-Vancouver Canucks 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik