Élet-Stílus

A McLaren jól jár Alonsóval

Itt a kézzelfogható bizonyíték, hogy a Forma-1 a pénzről szól. A McLaren Mercedes csapat Fernando Alonsóval nemcsak egy kiváló pilótát kapott, de rengeteg pénzt is.

Az idei év katasztrofálisan sikerült a McLaren számára, hiszen utoljára 1996-ban fordult elő az a szégyen, hogy egy évadban egyáltalán nem nyertek futamot. Jövőre talán más lesz a helyzet, hiszen náluk versenyez az a Fernando Alonso, aki 2005 után 2006-ban is megnyerte a világbajnokságot. Ez pedig azt jelenti, hogy nem akárki, hanem az utóbbi két év legjobb pilótája ül a wokingiak autójába.

Ám ennél sokkal többről van szó, hiszen Alonsóval Európa egyik legnagyobb országa is bekapcsolódott a Forma-1-be. Míg öt éve Spanyolországban a Moto GP és rali vitt mindent, mára azonban a Forma-1 örvend fantasztikus népszerűségnek, a 2006-os Brazil Nagydíjat, amikor Alonso megvédte bajnoki címét, 8,6 millióan nézték meg élőben. Ez pedig a szponzorok közt is érezteti hatását. A McLarennek ugyanis a következő évtől két spanyol támogatója is lesz.

Első spanyol partnerével, a Mutua Madrileñával a múlt héten kötött szerződést a brit csapat. Az 1930-ban alapított, elsősorban biztosításokkal foglalkozó cég 2,2 millió ügyféllel rendelkezik. Pontos részleteket nem hoztak nyilvánosságra, de az biztos, hogy hosszú távú szerződésről van szó. A cég logója a kocsik első vezetőszárnyára, és pilóták ruhájára kerül majd fel.

Ezen a héten tovább folytatódott a spanyol pénzek beáramlása, miután megegyezés születet az eurózóna legnagyobb bankjával, a Banco Santanderrel is. A banknak közel negyven országban több mint 10 500 irodája van, melyek 67 millió ügyfél ügyeit intézik.

Ebben az esetben sem váltak pletykássá a felek, de spanyol lapok ötéves szerződésről, és 10 millió eurós támogatásról szereztek tudomást. Az biztos, hogy a szerződés részeként az autók és a pilóták mellett a szerelők overallján is feltűnik a Santander piros logója, illetve, hogy a Santander felhasználhatja kampányához a McLaren versenyautóit és Fernando Alonsót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik