Élet-Stílus

Kiesett a LEN Kupából az Újpest

Nem sikerült a továbbjutást érő csoportelső vagy -második helyet kiharcolnia az Újpestnek a férfi vízilabdacsapatok LEN Kupája második selejtezőkörében. A Szeged már szombaton bebiztosította a helyét, és utolsó meccsen szintén kikapott.


Az L csoportban az Újpest jelentős – 11 gólos – különbséggel alulmaradt a házigazda, Dinamo Moszkva együttesével szemben a moszkvai torna zárónapján. A J csoportban pedig a már továbbjutott csapatok mérkőzésén a Kazany egy pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy jobb a Szegednél.

Papírforma vereség

Több mint bravúrra lett volna szüksége a Petrovics Mátyás irányította UTE-nak, hogy a csoportból továbblépjen, tudniillik ehhez – a horvát VK Sibeniktől elszenvedett háromgólos vereség után – legalább három találattal kellett volna nyernie az otthon játszó, eleve roppant erős Dinamóval szemben. A jobbik csapat azonban simán nyert, s végül százszázalékos teljesítménnyel végzett a kvartett élén, s jutott be a LEN Kupa, a kontinentális szövetség nevét viselő sorozat legjobb 16 csapata közé.

A vasárnapi mérkőzésen a Varga II Zsolt személyében amúgy magyar légióst is felvonultató moszkvai alakulat villámrajtot vett, s már a félidőre tetemes előnyre tett szert, gyakorlatilag két negyed alatt eldöntve a találkozó végkimenetelét.

Esélytelenek voltunk

Petrovics Mátyás vezetőedző: “A meccs második felében, 10-3 után már akadtak jobb szakaszaink, de alapvetően semmi esélyünk sem volt ellenük. Ráadásul mi gyengén kezdtünk, ők meg nagyon jól, s az elején valósággal átgázoltak rajtunk.”melyik a jobb, az erősebb együttes. Bármivel is próbálkozott a Szeged, a három világbajnokkal felálló rivális azt kíméletlenül hárította.

A továbbjutását már szombaton bebiztosító házigazda Szeged utolsó meccsén kikapott a kvartett favoritjától, az orosz Kazanytól a férfi vízilabda LEN Kupa második selejtezőkörének J csoportjában, így a második helyen zárta a tornát.

LEN Kupa, 2. selejtezőkör, L csoport, 3. játéknap
Dinamo Moszkva (orosz) – UTE-Óbuda-Újlak 21-10 (5-1, 5-2, 6-3, 5-4)
A magyar góldobók: Szabó N., Szabó Z., Máthé 2-2, Debreczeni, Sziklai, Borsós, Vörös 1-1
VK Sibenik (horvát) – Gomel (fehérorosz) 21-4

Az L csoport végeredménye
1. Dinamo Moszkva 9 pont
2. VK Sibenik 6
3. UTE-Óbuda-Újlak 3
4. Gomel 0

J csoport, 3. játéknap
Kazany (orosz) – Szeged-Beton VE 17-8 (6-2, 3-2, 4-2, 4-2)
A magyar góldobók: Juhász Zs. 2, Varga P., Mészáros, Éles, Molnár P., Tóth L., Komlósi 1-1

Steaua Bucuresti (román)-Tirol Innsbruck (osztrák) 15-3

A J csoport végeredménye
1. Kazany 9 pont
2. Szeged 6
3. Steaua 3
4. Innsbruck 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik