Élet-Stílus

Hazai pályán bukott a Real Madrid

A Real Madrid meglepetésre 2-1-re kikapott a Celta Vigo együttesétől a spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésén, a Bernabeu Stadionban. A tabellát a Barca szombati botlása után az UEFA-kupa győztes Sevilla vezeti.

A Barcelona a forduló rangadóján a csak döntetlenre végzett a Deportivo la Coruna ellen, így vasárnap a Real Madrid és a Sevilla együttese is átvehette volna a vezetést a La Ligában. A királyi gárda azonban a helyenként látványos játék ellenére kikapott a Celtától. A Sevilla ezzel szemben megverte az Osasunát.

A Celta Nené révén szerzett vezetést a királyi gárda ellen, a 36. percben: a dél-amerikai támadó jól érkezett Nestor Canobbio beadására és közelről csak be kellett pofoznia a labdát. Emerson még az első félidőben megszerezte a megérdemelt egyenlítő gólt Raúl szöglete után. A Madrid mezőnyfölényben játszott már ebben a játékrészben is, de az idén először kezdő Ronaldo nem tudott érvényesülni, a néhány kisebb-nagyobb helyzet pedig kimaradt.

A második félidőre még jobban feljavult a Real játéka, közelebb mégis a Celta került a gólhoz Fernando Baiano kapufáról kipattanó lövésével. A Real időnként igazán ügyesen kombinált, de a kapu előtt a becserélt Ruud van Nistelrooy sem volt hatékonyabb a Fabio Capello szerint túlsúlyos Ronaldónál. Sőt néhány perccel a rendes játékidő vége előtt Reyes nagyot hibázott: a spanyol középpályás eladta a labdát, és Jorge nem szalasztotta el az adódó lehetőséget.

A Sevilla ezzel szemben, ha nem is könnyedén, de győzni tudott. Folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket az együttes, de csak a második félidőben egy büntetőből volt eredményes az UEFA-kupa győztes csapat. A Sevillának később lett volna bőven alkalma bebiztosítani az előnyt, de végül a 88. percig kellett várni a hazai szurkolóknak: Adriano egy villámgyors kontrát fejezett be, és ezzel a kedvenceik az első helyről várhatják a következő fordulót.

Spanyol bajnokság, 9. forduló
Athletic Bilbao-Racing Santander 0-0
Kiállítva:
Gabilondo (40., Athletic Bilbao)

Real Madrid-Celta Vigo 1-2 (1-1)
Gól:
Emerson (43.), illetve Nene (36.), Larena (82.)

Real Zaragoza-Getafe 3-1 (1-0)
Gól:
Diogo (39.), Milito (76.), Ewerthon (89.), illetve Del Moral (67., 11-esből) Kiállítva: Pulido (12., Getafe)

Recreativo Huelva-Gimnastic 2-1 (1-1)
Gól:
Javi Guerrero (31.), Mario (94.), illetve Irurzun (7.)
Kiállítva: Llera (82., Gimnastic)

Sevilla-Osasuna 2-0 (0-0)
Gól:
Kanouté (50., 11-esből), Adriano (88.)

Espanyol-Valencia 1-1 (1-1)
Gól:
Riera (23.), Silva (43.)

Villarreal-Real Betis 3-2 (1-1)
Gól:
Forlán (20.), Cygan (56.), Cani (57.), illetve Edu (4.), Rivera (48.)

Szombati meccsek
Deportivo La Coruna-Barcelona 1-1
Levante-Real Sociedad 2-0
Real Mallorca-Atlético Madrid 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik