Élet-Stílus

Nyert a Veszprém, de nem eléggé

Nem sikerült a bravúr az MKB Veszprémnek a spanyol Portland San Antonio ellen a férfi kézilabda BL-ben: a magyar csapat ugyan nyert 23-21-re, de legalább nyolcgólos siker kellett volna az első helyhez.

A Veszprémnek nyolc góllal kellett volna nyernie, hogy a csoportelsőséget megszerezze, mivel az idegenbeli fellépésén 34-27-re kikapott.

Elúszott a csoportelsőség

Ami a két csapat szombati mérkőzését illeti: Kiril Lazarov duplájával 2-0 lett, majd 4-2, és 4-4. A spanyolok egyre agresszívebben játszottak, ám emberelőnyben sem tudtak fordítani, sőt újra hátrányba kerültek (8-5). Ezt követően felváltva estek a gólok, majd a szünet előtti hajrában Gál Gyula találatával 11-7-re módosult az állás. Az előző idényben finalista Portland azonnal időt kért.


A Veszprém kiváló védekezése végül négygólos előnyt ért félidőre. A különbség nőtt a második játékrész elején (14-9), de a Portland erejét bizonyította, hogy ezt követően sorozatban ötször betalált, és egyenlített (14-14). Iváncsik Gergő büntetője törte meg a rossz sorozatot, és megint sikerült kis előnyt szerezni (17-14). Ez új erőt adott (20-16) a Veszprémnek, de kettős emberelőnyben sem lehetett feltörni a vendégvédelmet, sőt, a kapus eszén ziccerből sem tudtak túljárni a hazaiak. Volt esély a nyolcgólos győzelemre, ám a kritikus szakaszokban a spanyol együttes mindig tudott újítani. A magyar bajnokcsapat a zárófordulóban, jövő szombaton a Boszna Szarajevót fogadja.

A hétgólos szegedi vereség

A sorozat másik magyar csapata, a Szeged a Ciudad Real otthonában vendégszerepelt szombaton. A címvédő már Szegeden is nyerni tudott, és most is egyértelmű esélyesnek számított. A magyar gárda nem ijedt meg a félelmetes riválistól, és 5-5-ig remekül tartotta magát. Egy gyors rohammal a Ciudad Real 9-5-re ellépett, ám volt visszaút (10-8). A spanyolok azonban megint újítottak (12-8), de a szünet előtti hajrában sikerült faragni a hátrányból. A második félidő eleje rémálom volt a a Tisza-partiak számára: negyedóra alatt 25-16-ra húzott el a hazai alakulat. Ekkora hátrányt már nem lehetett ledolgozni, így nem sikerült a bravúr, a szoros eredmény elérése. A Szeged jövő szombaton a svájci Schaffhausen otthonában lép pályára, és csak akkor jut be a nyolcaddöntőbe, ha nyer, vagy úgy ér el döntetlent, hogy 27 gólnál többet szerez.


Férfi BL, 5. forduló
A-csoport:

MKB Veszprém-Portland San Antonio (spanyol) 23-21 (12-8)

B-csoport:
Ciudad Real (spanyol)-Pick Szeged 32-25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik