Élet-Stílus

NHL: lendületben az Anaheim

Az Anaheim folytatta a jó szereplését az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL), legutóbb négy góllal intézte el a gyengécske Phoenix-et, és továbbra is uralja a Nyugati főcsoportot. Mi több: a pontok tekintetében jelenleg nincs jobb csapat a Ducksnál.

Az Anaheim pazarul kezdte a bajnokságot: 14 mérkőzésre volt csupán szüksége ahhoz, hogy tíz győzelmet söpörjön be, és ezzel nem csak a Nyugati főcsoportot, az összevont tabellát is vezeti. Ez pedig még akkor is dicséretet érdemlő tett, ha tudjuk, hogy a keleten vitézkedő Buffalo két találkozóval kevesebbet játszott, mint a “kacsák”.

“A jó rajt ellenére egyetlen elégedett embert sem találni az öltözőnkben. Senkit sem hallok arról beszélni, hogy milyen remek csapatunk van, nem, mert mindannyian tudjuk, hogy ennél még jobbak is lehetünk” – nyilatkozta Teemu Selanne, az Anaheim finn zsenije, aki góljával és két góltérő átadásával – a hasonló mutatóval záró Chris Pronger mellett – főszerepet játszott a Phoenix legyőzésében.

Amilyen jó most az Anaheim, olyan gyenge a Phoenix, a Wayne Gretzky irányította csapat a tizedik vereségét szenvedte el a szezonban, zsinórban másodszor korcsolyázott le vesztesen a jégről.

A játéknap további mérkőzéseiről röviden. A Columbus a szétlövésben győzte le a Calgaryt, a maratoni büntetőpárbaj, egyben a meccs végére Manny Malhotra tett pontot a 11. (!) párban. Az Atlantának hatvan perc is elegendő volt ahhoz, hogy “leterítse” a házigazda Washingtont, a győztes gól a 35 éves Steve Rucchin nevéhez fűzödik. És vendégként nyert a Dallas is, amely az Edmonton kárára háromra duzasztotta a győzelmi sorozatát.

NHL, alapszakasz, 31. játéknap:
Columbus Blue Jackets-Calgary Flames 5-4 – büntetőkkel
Washington Capitals-Atlanta Thrashers 3-4
Edmonton Oilers-Dallas Stars 2-3
Anaheim Ducks-Phoenix Coyotes 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik