Élet-Stílus

NBA: maratoni csatában nyert a New York

Csütörtökre virradóra már nagyüzem volt az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). Az új szezon második játéknapján 13 mérkőzésre került sor, a leghosszabb és legizgalmasabb találkozót Memphisben játszották, ahol a New York Knicks háromszori hosszabbítás után győzte le a helyi Grizzliest.




NBA: maratoni csatában nyert a New York 1
nba.lap.hu

NBA: maratoni csatában nyert a New York 1
NBA: maratoni csatában nyert a New York 3

Isiah Thomas győztes mérkőzésen mutatkozott be a New York főedzőjeként, miután együttese háromszori hosszabbítás után, egy ponttal jobbnak bizonyult a világbajnok Pau Gasol nélkül felálló Memphisnél. A Knicks egyébként önmagának tette nehézzé a mérkőzést, hiszen a negyedik negyedben 19 pontos előnyt szórakozott el. „Ezzel együtt az egész csapattal elégedett lehetek, a fiúk nagyon akartak” – mondta Thomas, aki a ráadás eseményeit röviden ekképp kommentálta: „Örült rohanással ért véget a találkozó, könnyen összeomolhattunk volna, de szerencsére nem így történt, nyertünk, és ez a legfontosabb.”

A maratoni találkozó hőse Quentin Richardson volt. A Knicks 26 esztendős kosarasa 31 pontot szórt, emellett szedett kilenc lepattanót és három asszisztot is kiosztott. Rajta kívül egyébként öt vendégjátékos termelt legalább tíz pontot, átellben pedig Chucky Atkins (25), Hakim Warrick (22), valamint Rudy Gay (21) nyújtott az átlagnál jobb teljesítményt.

A nyitónapon az előző kiírás bajnokát, a Miamit tönkreverő Chicago az Orlado vendégeként már kudarcot vallott: a floridaiak a 27 pontig jutó Dwight Howard vezetésével magabiztos győzelmet arattak a „bikák” felett (109-94). Győzelemmel mutatkozott be a Philadeplhia is, az Atlantát verte 88-75-re, Allen Iverson 32 ponttal vette ki a részét a sikerből.


Nem mellékesen: a második játéknapon csak Michael Redd volt termékenyebb a „hetvenhatosok” amúgy 1975-ös születésű szupersztárjánál. A Milwaukee
NBA: maratoni csatában nyert a New York 4

Ahogy Ronny Turiaf Mike Dunleavy-n, úgy a Lakers is átlépett a Golden State csapatán (Getty)

alkalmazottja 37 ponttal segítette ki a csapatát a Detroit elleni győztes találkozón (105-97). Már két győzelemnél tart a Los Angeles Lakers együttese, amely a Phoenix után a Golden State-t is két vállra fektette, méghozzá úgy, hogy Kobe Bryant ezúttal sem léphetett parkettre sérülése miatt (110-98).

NBA, alapszakasz, 2. játéknap:
Philadelphia 76ers-Atlanta Hawks 88-75
Charlotte Bobcats-Indiana Pacers 99-106
Orlando Magic-Chicago Bulls 109-94
Boston Celtics-NO/Oklahoma Hornets 87-91
New Jersey Nets-Toronto Raptors 102-92
Detroit Pistons-Milwaukee Bucks 97-105
Cleveland Cavaliers-Washington Wizards 97-94
Minnesota Timberwolves-Sacramento Kings 92-83
Utah Jazz-Houston Rockets 107-97
Seattle SuperSonics-Portland Trail Blazers 106-110
Phoenix Suns-Los Angeles Clippers 112-104
Golden State Warriors-Los Angeles Lakers 98-110
Memphis Grizzlies-New York Knicks 117-118 – háromszori h.u.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik