Élet-Stílus

Fehér Miklósra emlékeztek a Celtic-szurkolók

A csapatuk ugyan kikapott a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, de a Celtic Glasgow szurkolói igazán nemes gesztussal tisztelegtek a Benfica Lissabon két éve elhunyt magyar csatárjára, Fehér Miklósra.

A magyar támadóra emlékeztek a skót klub szurkolói, akik egy transzparenst feszítettek ki “Nunca caminharás sozinho” felirattal, ami a Liverpool indulójának a You’ll never walk alone-nak a portugál megfelelője. Magyarul az nagyjából annyit jelent: sohasem leszel egyedül.

Fehér 2004 januárjában esett össze a a Vitória SC elleni bajnoki mérkőzésen, és az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Sosem leszel egyedül

A Celtic szurkolók a 3-0-ra elveszített mérkőzés után a Benfica csapatkapitányának, Simãónak és a csatár Nuno Gomes-nek adták át a transzparenst. Ezzel együtt 1500 angol fontot, körülbelül 582 ezer forintot gyűjtöttek össze, és az összeget egy lisszaboni klinikának ajánlották fel.

“Egy nem mindennapi pillanatnak lehettünk a részesei, és szeretnénk ezért köszönetet mondani.” – mondta Nuno Gomes. “Nem gyakran tapasztal ilyesmit az ember, sokat lehet tanulhatni a skótoktól ezen a téren. Boldogok vagyunk, hiszen nem telik el egy nap anélkül, hogy ne emlékeznénk Fehér Mikire.”

Tragédia a pályán

A magyar idegenlégióst José Antonio Camacho vezetőedző a 60. percben cserélte be a januári bajnokin. Fehér a ráadásban kapott egy sárga lapot, majd mosolyogva tett két lépést, aztán lehajolt, megfogta két térdét, s összerogyott.

Csapattársai azonnal odarohantak hozzá, s egyikük tartotta a fejét, nehogy Fehér lenyelje a nyelvét. A csapatorvosok újraélesztéssel próbálkoztak. Eközben – mint az a televíziós közvetítésből kiderült – a két együttes játékosai és a szurkolók is döbbenten, könnyeikkel küszködve figyelték az eseményeket. Többen térdre rogytak, s imádkozni kezdtek. Camacho futballistáival együtt zokogott.

Fehérnek már a pályán megállt a szíve, ekkor még az orvosok sikeresen újraélesztették. A mentőautóban ez újra sikerült nekik, de a harmadik szívleállás, már a kórházban, végzetesnek bizonyult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik