Élet-Stílus

NBA: történelmi vereséget szenvedett a bajnok

A tengerentúli profi kosárlabdaliga (NBA) 2006/2007-es szezonjának első játéknapján történelmi vereséget szenvedett a címvédő Miami Heat, miután 42 ponttal kapott ki a vendég Chicago Bullstól.




NBA: történelmi vereséget szenvedett a bajnok 1

nba.lap.hu

NBA: történelmi vereséget szenvedett a bajnok 1
NBA: történelmi vereséget szenvedett a bajnok 3

A tengerentúli profiliga történetében még soha ilyen rosszul nem kezdte a szezont az aktuális bajnok. A “bikák” valamennyi negyedet megnyerték, a szünetben már 29 ponttal vezetettek, és végül a 108-66-ra diadalmaskodotak a American Airlines Arenában, ahová ünnepelni érkeztek a Heat-hívek, hiszen David Stern, az NBA vezetője a találkozó előtt adta át az aranygyűrűket a tavalyi győzteseknek.


A chicagóiak közül Chris Duhon (20) és Kirk Hinrich (26) is húsz pont felett zárt, ellenben a Heat-ből csak Dwyane Wade (25) nyújtott elfogadható teljesítményt, a csapattársai közül senkinek sem sikerült átlépni a tízpontos határt, a szupersztár Shaquille O’Neal például 24 játszott perc alatt mindössze hét pontot volt képes összehozni. “Ez egy nagyon egyoldalú mérkőzés volt, kiderült, hogy sokat kell még dolgoznunk” – mondta Pat Riley, a Heat főedzője.

A nyitónap másik mérkőzésén a Los Angeles Lakers a jobb térdét fájlaló Kobe Bryant nélkül is magabiztos győzelmet aratott a Staples Centerben vizitáló Phoenix felett. A vendégek kezdtek jobban, 41 pontot szórtak a nyitófelvonásban, a Lakers azonban a következő két negyedben eldöntötte a meccset.


A hazai csapatból leginkább Lamar Odom (34) volt elemében, a mezőnyből 50 százalékkal dobott, négy hárompontos kísérletéből csak egyet hibázott, és nem mellékesen: valamennyi büntetőjét értékesítette. “A győzelmünket a remek védekezésünknek és a sok lepattanónknak (43) köszönhetjük” – nyilatkozta nagyon szerényen találkozó hőse, Odom.

NBA, alapszakasz, 1. játéknap:
Miami Heat-Chicago Bulls 66-108
Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 114-106

Ajánlott videó

Olvasói sztorik