Élet-Stílus

BL: bajba kerülthet a Barcelona

Nehéz helyzetbe került a címvédő Barcelona a Bajnokok Ligájában, miután hazai pályán csak döntetlent játszott a Chelsea-vel.

A szuperrangadó második felvonását követően a Barcelona csak a harmadik helyen áll az A jelű csoportban, a folytatásban – a Levszki Szófia és a Werder Bremen ellen – már nem hibázhat, különben óriási meglepetésre idejekorán kieshet a Bajnokok Ligájából. “Nagyon bonyolult a csoport állása, a hátralévő mérkőzéseinket hoznunk kell ahhoz, hogy továbbjussunk” – nyilatkozta Frank Rijkaard, a katalán csapat vezetőedzője, aki természetesen a keddi találkozó mellett sem ment el szó nélkül.

Rijkaard: Mourinho furcsán örült


Kiemelte, nagyon meglepődött azon, ahogy Jose Mourinho ünnepelte Didier Drogba gólját, amellyel a Chelsea a ráadás perceiben döntetlenre mentette a csoportrangadót. “Nem akarom kritizálni a kollégámat, de tényleg furcsa volt, amint térde ereszkedve, a kezeit magasba tartva ujjongott” – mondta a holland tréner, majd rátért a mérkőzés elemzésére. “Kiválóan kezdtük, később azonban kiegyenlítetté vált a találkozó. Ezzel együtt nyerhettünk volna, hiszen több gólhelyzetet is kidolgoztunk, vezettünk is, de a Chelsea remek csapat, és végül el is vitte az egyik pontot.”

A Chelsea edzője Drogbát dicsérte

“Először szeretnék gratulálni Drogbának, a gólja nagyon fontos volt a számunkra. A mérkőzésen alig került helyzetbe, ám ahogy lehetősége nyílt a gólszerzésre, kíméletlenül a kapuba vágta a labdát. Fantasztikus futballista – nyilatkozta a Chelsea portugál trénere. Mourinho – miután elmondta, hogy az együttese milyen nagyszerűen helytállt ezen a nehéz mérkőzésen – egy újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: “Képesek vagyunk megnyerni a Bajnokok Ligáját, ugyanakkor másik hat-hét csapat is jó eséllyel pályázik a végső győzelemre. Most egyébként csak a csoportkörrel foglalkozunk, és nagyon örülünk annak, hogy jó helyzetben várhatjuk a folytatást.”


Négy csapat már továbbjutott


Az A-csoportban egyébként még nem dőlt el a továbbjutás – legalábbis matematikailag -, a B, C és D jelű kvartettben azonban már vannak olyan csapatok, amelyek hátradőlhetnek: a Bayern München (B), a Liverpool a PSV Eindhoven (C), valamint a Valencia (D) már biztosan nyolcaddöntős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik