Élet-Stílus

Nem kell Eriksson a Newcastle-nek

Az angol Premier League-ben szereplő Newcastle United labdarúgócsapatának vezetői cáfolták azt a hírt, miszerint Sven-Göran Eriksson lehet az együttes új vezetőedzője.




Nem kell Eriksson a Newcastle-nek 1

angolfoci.lap.hu

Nem kell Eriksson a Newcastle-nek 1
Nem kell Eriksson a Newcastle-nek 3

“Nem beszéltem Svennel azóta, hogy távozott a válogatott éléről. Az ügynökével sem vettük fel a kapcsolatot, ennek teljesen egyszerű az oka, mégpedig az, hogy nekünk már van edzőnk” – nyilatkozta Freddy Shepherd, az egyesület elnöke.

A svéd tréner nemrég azt hangoztatta, hogy klubedzőként szeretné folytatni pályafutását a szigetországban, így számos együttesnél is felvetődött a neve: a brit bulvársajtó legutóbb például a West Ham United kispadjára “ültette le”.

Eriksson 2001-ben vette át az angol nemzeti együttes irányítását, és évente 5 millió fontot (mintegy 2 milliárd forintot) keresett. Kinevezését nem fogadta osztatlan öröm, sokan megkérdőjelezték külföldi tréner alkalmazásának a szükségességét. A németországi vb-ről történő negyeddöntős búcsút követően pedig már egyöntetűen támadta őt a sajtó.

Megítélését az is – negatívan – befolyásolta, hogy januárban beleszaladt az egyik bulvárlap csapdájába, és felajánlotta egy ál-olajsejknek, amennyiben tulajdonrészt szerezne az Aston Villában, ő jó pénzért már a következő szezontól elvállalná a Premier League-csapat vezetőedzői posztját, noha 2008-ig érvényes szerződés köti a válogatotthoz. Az ügy folyományaként már az év elején eldőlt, hogy – bármilyen legyen is az angolok világbajnoki szereplése – Eriksson a torna után távozik posztjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik