Élet-Stílus

Serie A: tartja a lépést a Palermo

Tovább folytatta remek szereplését a Palermo az olasz labdarúgó-bajnokságban: a szicíliai gárda ezúttal a Fiorentina otthonában diadalmaskodott, ezzel pontszámban beérte a listavezető Internazionalét.




Serie A: tartja a lépést a Palermo 1
olaszfoci.lap.hu

Serie A: tartja a lépést a Palermo 1
Serie A: tartja a lépést a Palermo 3

Most már csak a gólarányban jobb az Inter az idény meglepetéscsapatánál. A Palermo rendkívülien látványos, az utolsó másodpercekig izgalmas és szép akciókban bővelkedő találkozót játszott a Fiorentinával, amely az utóbbi hetekben remekelt. A csapat ennek ellenére az utolsó előtti helyen tanyázik, az egyesülettől ugyanis a bundabotrányban való érintettsége miatt 15 pontot levontak.

A mérkőzés élénk játékkal kezdődött, és a vendégszurkolóknak nem is kellett sokat várniuk kedvenceik az első találatra. Di Michele gólját egy csapattárs, a világbajnokságot is megjárt Barzagli egalizálta. A védő szerencsétlenül ért bele egy lövésbe, amely így saját kapujában kötött ki.

A szünetig már nem változott az eredmény, és sokat kellett várni a második játékrészben is a gólokra. A nézők azonban addig sem unatkoztak, hiszen rendkívüli látványos, a szombati Inter-Milan összecsapást idéző meccset láthattak. Mind a két csapat a három pont megszerzésére törekedett, és a támadójátéknak számtalan – kihagyott – helyzet lett az eredménye.

A 80. percben aztán ismét megzörrent a háló: Amauri révén a vendégek ismét vezetést szereztek. Mutu két perccel a rendes játékidő vége előtt azonban kiegyenlített. Másodpercekkel a meccs vége előtt ismét Amauri érkezett, és a szögletzászlótól becselezte magát, majd a hosszú sarkot vette célba. A Fiorentina kapusának fognia kellett volna a labdát, de mivel nem tette a csapat továbbra is maradt nulla pontos.

Serie A, 9. forduló
Ascoli-Siena 0-1 (0-0)
Gól:
Codrea (86.)

Cagliari-Sampdoria 1-0 (1-0)
Gól:
Conti (45.)

Catania-Torino 1-1 (1-0)
Gól:
Spinesi (20., 11-esből), illetve Franceschini (86.)
Kiállítva: Mascara (52., Catania)

Fiorentina-Palermo 2-3 (1-1)
Gól:
Barzagli (32., öngól), Mutu (87.), illetve Di Michele (9.), Amauri (80., 90.)

SS Lazio-Reggina 0-0

Messina-Chievo 2-1 (1-1)
Gól:
Rigano (45.), Floccari (90.), illetve Tiribocchi (33.)

AC Parma-Atalanta 3-1 (1-0)
Gól:
Budan (1.), Grella (70., 11-esből), Muslimovic (87.), illetve Doni (58.)
Kiállítva: Loria (83., Atalanta)

Szombaton játszották
AC Milan-Internazionale 3-4
Udinese-AS Roma 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik