Élet-Stílus

A Manchester kiütötte a Boltont

Szombaton folytatódott a Manchester és a Chelsea versenyfutása az angol labdarúgó-bajnokságban. Mivel mind a két csapat megnyerte a soros mérkőzését, a helyzet nem változott: a Ferguson-legénység jobb gólkülönbségének köszönhetően áll az első helyen.




A Manchester kiütötte a Boltont 1
angolfoci.lap.hu

A Manchester kiütötte a Boltont 1
A Manchester kiütötte a Boltont 3

Az Andrij Sevcsenko nélkül felálló Chelsea a Sheffield United otthonából hozta el a pontokat. A hazaiak jól kezdtek, helyzeteket alakítottak ki, ezeket azonban elhibáztak, sőt, egy tizenegyest is kihagytak. A londoniak fokozatosan vették át a játék irányítását, és a szünet előtt Frank Lampard szabadrúgásgóljával a vezetést is megszerezték. A karmester 35 méterről lőtt a hálóba, tegyük hozzá: Patrick Kenny hálőr nem volt a helyzet magaslatán. A második félidőben jelentősen visszaesett a színvonal, csak Michael Ballack góltérő fejese ér külön említést: a német Lampard beadása után bólintott a kapu bal oldalába.


“A kapusunk, Hilario csodálatos volt, ha nem hárítja a büntetőt, bajba kerülhettük volna. Elsősorban neki köszönhetjük a három pontot” – nyilatkozta Jose Mourinho, a Chelsea portugál szakvezetője.


A londoniak riválisa, a Manchester United a vártnál könnyebben győzött a Bolton otthonában. Wayne Rooney, a “vörös ördögök” csatára megtörte az átkot, hosszú gólcsend után talált be újra, háromszor is mattolta Jussi Jaaskelainent, a hazaiak kapusát. A 21. születésnapját négy napja ünneplő csatár mellett még Cristiano Ronaldo iratkozott fel az eredményjelzőre. Sir Alex Ferguson legénysége még ilyen arányban is megérdemelten nyert a Bolton ellen, amely hazai pályán 28 éve nyeretlen MU-val szemben.


Premier League, 10. forduló:
Arsenal-Everton 1-1 (0-1)
Gól:
Van Persie (71.), ill. Cahill (11.)

Bolton-Manchester United 0-4 (0-2)
Gól:
Rooney (10., 16., 89.), Cristiano Ronaldo (83.)

Fulham-Wigan 0-1 (0-0)
Gól:
Camara (83.)

Liverpool-Aston Villa 3-1 (3-0)
Gól:
Kuijt (31.), Crouch (38.), Luis Garcia (44.), ill. Agbonlahor (56.)

Portsmouth-Reading 3-0 (1-0)
Gól:
Gunnarsson (10., öngól), Kanu (52.), Mendes (66.)

Watford-Tottenham 0-0

Sheffield United-Chelsea 0-2 (0-1)
Gól:
Lampard (43.), Ballack (49.)

Newcastle United-Charlton 0-0


További program:
West Ham-Blackburn, vasárnap, 17:00
Manchester City-Middlesbrough, hétfő, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik