Élet-Stílus

NHL: rekordhalmozó lett a Buffalo

A Buffalo a tizedik mérkőzése után is megőrizte a veretlenségét az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban, és ezzel beállította a Toronto idénykezdésre vonatkozó NHL-rekordját.




NHL: rekordhalmozó lett a Buffalo 1
nhl.lap.hu

NHL: rekordhalmozó lett a Buffalo 1
NHL: rekordhalmozó lett a Buffalo 3

A Buffalo legutóbbi áldozata a New York Islanders volt, amely nemhogy megszorongatni nem tudta a Sabrest, még gólt sem tudott szerezni.


Chris Drury és társai 3-0-ra nyertek péntekre virradóra, ezzel beállították a Toronto Maple Leafs idénykezdésre vonatkozó NHL-rekordját. A kanadai csapat, akárcsak most a “szablyások”, tíz sikerrel kezdték az 1993/1994-es szezont. A Buffalo egyedüli csúcstartó lehet, amennyiben október 28-án az Atlanta Thrashers csapatát is két vállra fekteti.

Ha már rekordokról értekezünk, vegyük számba az eddigi hőstetteket: a buffalóiak már megdöntötték az idénykezdésre vonatkozó klubcsúcsukat, amely nyolc egymást követő győzelmet foglalt magába, illetve a zsinórban aratott alapszakasz-győzelmek számát illetően is megdöntötték az eddigi rekordjukat.


A régi 11 diadalról szólt és a Buffalo most 15 megnyert partinál tart (ötöt még a tavaly, tizet ebben a szezonban húzott be), és már csak két sikerre van a vonatkozó ligarekordtól, amelyet Pittsburgh Penguins állított fel az 1992/93-as szezonban.

Visszatérve az Islanders elleni meccshez: a Buffalo góljait Ales Kotalik, Makszim Afinogenov és Jason Pominville jegyezte, de a dicsérő szó kijár a 29 védést bemutató Ryan Millernek is, aki idei első, pályafutása harmadik shutoutját érte el.

A további meccsekről röviden: John Stevens győzelemmel mutatkozott be a Philadelphia kiaspadján, az ötmeccses veszőfutását lezáró Flyers büntetőkkel verte az Atlantát. A címvédő Carolina négygólos vereséget szenvedett a Tampa otthonában, ugyanakkor ennél is nagyobb “zakót” kapott a Toronto, melyet a mesterhármast elérő Dany Heatley vezette Ottawa intézett el 7-2-re. Martin Brodeurrel nem tudtak mit kezdeni a Florida csatárai, a New Jersey 2-0-ra nyert, az olimpiai bajnok kapus pedig karrierje 82. shutoutját regisztrálta.


NHL, alapszakasz, 23. játéknap:
Boston Bruins-Montreal Canadiens 2-3
Philadelphia Flyers-Atlanta Thrashers 3-2 – büntetőkkel
Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs 7-2
New Jersey Devils-Florida Panthers 2-0
Tampa Bay Lightning-Carolina Hurricanes 5-1
New York Islanders-Buffalo Sabres 0-3
Nashville Predators-San Jose Sharks 4-3
Phoenix Coyotes-Edmonton Oilers 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik