Élet-Stílus

MOB: 2,3 milliárd kell a kvalifikációra

admin
admin

2006. 10. 27. 19:00

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége szerint 2,3 milliárd forint kell ahhoz, hogy legalább akkora eséllyel pályázzanak a hazai versenyzők a pekingi helyekre, mint négy éve az athéniekre.

olimpia.lap.hu

Az ülésen – az MTI-hez eljuttatott beszámoló szerint – elhangzott, hogy a pekingi kvalifikációs költségek magasabbak, mint magáé az olimpiai részvételé, ennél fogva nagyon nehéz év elé néz a magyar sport. A MOB-vezetőség meglátása szerint a szükséges összeg nagy részének az állami költségvetésből kellene befolynia, ugyanakkor a MOB-nak a maga eszközeivel szintén hozzá kell járulnia ahhoz, hogy minél sikeresebb legyen a kvalifikáció.

Fontos a szponzori támogatás


A kivételesen a TF-en ülésező elnökség tájékoztatást kapott a pekingi előkészületekről és az olimpiai bizottság gazdasági helyzetéről. A bevételek már az idén is lehetővé tették, hogy a MOB minden eddiginél nagyobb összeggel, több mint 165 millió forinttal támogassa közvetlenül a sportágak felkészülését. Hogy ez a jövőben is így történjék, még nagyobb hangsúlyt kap a szponzori együttműködés.

A három gyémánt fokozatú főtámogató, az E.on Hungária, a T-Mobile és az adidas képviselője az ülésen előadást tartott arról, miképpen kell még inkább kiaknázni kapcsolatukat, annál is inkább, mert a német tulajdonosaiknak folyamatosan számot kell adniuk arról, mennyire gyümölcsöző a partnerség. Mindhárom cég hazai vezetői azon vannak, hogy a pekingi játékokat követően is felsorakozzanak a MOB mögé, a nemzetközi menedzsmentek meggyőzéséhez azonban az eddiginél is hatékonyabb munkamódszerekre van szükség.


Az ülésen szó esett a jövő évi Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészületeiről. A jacai és a belgrádi események létszámukban felülmúlják a torinói játékokét, ami a versengések rangjának emelkedését jelzi. A magyarok szereplésének költségeit 2005-ben az állam állta, a MOB reméli, hogy ez 2007-ben sem lesz másképp.

Kiss Balázs és Czene is MOB-tag

Az elnökség végül döntött a százezres nagyságrendű pénzügyi támogatásokról – többek között a birkózókat, asztaliteniszezőket, műugrókat, ökölvívókat, kézilabdázókat segítette saját költségvetéséből -, és szavazott arról, hogy az elnökségi MOB-tag-kvóta két, eddig betöltetlen helyét két atlantai bajnok, az úszó Czene Attila, valamint a kalapácsvető Kiss Balázs kapja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.