Élet-Stílus

NHL: Sakic újabb hőstette

Joe Sakic, a Colorado 37 éves játékosa megszerezte az 1500. pontját az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL). Az örömébe üröm is vegyült, csapata ugyanis kikapott a Washingtontól.




NHL: Sakic újabb hőstette 1
nhl.lap.hu

NHL: Sakic újabb hőstette 1
NHL: Sakic újabb hőstette 3

„Természetesen büszke vagyok arra, hogy elértem ezt a mérföldkövet, de a győzelemnek most sokkal jobban örülnék” – nyilatkozta utóbb a Colorado 37 esztendős klasszisa, aki az első harmadban egy gólt érő átadással lépte át az 1500-as ponthatárt.


Amikor a helyi műsorközlő erről beszámolt, a denveri nézők felállva ünnepeltek, a csapattagok és az ellenfelek pedig a botjukat jéghez verve tisztelegtek Joe Sakic előtt, aki kissé megilletődötten integetett, majd sietve leült a cserepadra. Talán hirtelen fel sem fogta, micsoda bravúrt vitt véghez. Az észak-amerikai profi jégkorongliga történetében rajta kívül eddig csak tíz játékos volt képes ilyen magasságba jutni, arról nem is beszélve, hogy ő a hatodik olyan hokis, aki egyetlen klub színeiben jegyzett 1500 pontot.


A Colorado csapatkapitánya később gólt is szerzett, ennek ellenére csalódottan korcsolyázott le a jégről, az Alekszander Ovecskin vezérelte Washington ugyanis 5-3-ra nyert a Pepsi Centerben. Egyéként a győztesek között is a denveriek 19-ese volt a beszédtéma a mérkőzés után. A Capitals portása, a kapujára tartó 48 lövésből 45-öt hatástalanító Olaf Kölzig nyilatkozatra is vállalkozott. „Ilyen módon nem akartam bekerülni az NHL históriáskönyvébe, de ez most így alakult, mert az öreg ember még mindig képes kapura lőni” – viccelődött a német, majd miután kinevette magát, komoly arccal megjegyezte: „Óriási dolog, amit most elért, le a kalappal előtte.”


A horvát szülőktől származó Sakic 1988 októberében a Québec Nordiques színeiben mutatkozott be a világ legjelentősebb jégkorong-bajnokságában, az utódcsapatnak számító Coloradóval kétszer nyert Stanley-kupát (1996-ban és 2001-ben), míg a kanadai válogatott tagjaként 2002-ben olimpiai aranyérmet akasztottak a nyakába. Az All Star-gálákon 11. alkalommal szerepelt.

NHL, alapszakasz, 22. játéknap:
New York Rangers–Florida Panthers 2-4
Carolina Hurricanes–Atlanta Thrashers 5-4 – h. u.
Detroit Red Wings–San Jose Sharks 2-1
Minnesota Wild–Los Angeles Kings 3-1
Chicago Blackhawks–Vancouver Canucks 0-5
Colorado Avalanche–Washington Capitals 3-5
Anaheim Ducks–Edmonton Oilers 6-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik