Élet-Stílus

Kewell a jövő év elején térhet vissza

Harry Kewell, a BL-ben is érdekelt angol Liverpool középpályása legjobb esetben is csak jövő februárban léphet újra pályára.

Az ausztrál középpályás legutóbb júniusban, a Horvátország elleni világbajnoki csoportmérkőzésen ölthetett szerelést, azóta két műtéten is átesett. A bal lábában baktérium által okozott ízületi gyulladást diagnosztizáltak, az operációt hazájában végezték el, és ha már a kés alá feküdt, egyúttal a makacs ágyéksérülését is műtéti beavatkozással orvosolták.

A 28 esztendős labdarúgó jelenleg is Ausztráliában tartózkodik, és a helyi médiának beszélt a visszatéréséről. Elmondta, legalább négy hónapot vesz igénybe a teljes gyógyulás, azaz a legjobb esetben is csak februárban térhet vissza a pályára.


“Már nagyon szeretnék játszani, de sajnos egy ideig még pihennem kell, jelenleg úgy tűnik, februárban futballozhatok újra” – nyilatkozta Kewell, majd hozzátette: “A lábamban és az ágyékom tájékán is érzek még egy kis fájdalmat, de az orvosok elégedettek. Pénteken újra találkozom velük, és ha mindent rendben találnak, visszamegyek Angliába. Már alig várom. Nehéz hetek vannak mögöttem.”

Kewell 2003-ban, a szintén angol Leeds Unitedtől igazolt jelenlegi csapatához, a Liverpoolhoz, amellyel 2005-ben Bajnokok Ligáját, 2006-ban FA-kupát nyert. Ez idáig 81 mérkőzésen 11 gólt szerzett a Mersey-parti csapatban, az ausztrál válogatottban pedig 23 találkozón 7 alkalommal volt eredményes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik