Élet-Stílus

Jövőre változik a tenisztornák lebonyolítása

Drasztikus újításra szánta el magát a férfi profi teniszezőket tömörítő ATP: jövőre néhány tornán körmérkőzések váltják fel a jelenlegi kieséses rendszert.




Jövőre változik a tenisztornák lebonyolítása 1

tenisz.lap.hu

Jövőre változik a tenisztornák lebonyolítása 1
Jövőre változik a tenisztornák lebonyolítása 3

A kísérleti jelleggel bevezetendő szisztéma 13 versenyt érint – köztük a Delray Beach-it, a londoni Queen,s Clubban sorra kerülőt és az indianapolisit -, a nézők először a december 31-én rajtoló adelaide-i eseményen találkozhatnak vele.

“Kutatásokat végeztünk a rajongók, a szervezők és a média körében, és valamennyien támogatták az ötletet. Többféle lebonyolítási rendet is kipróbálunk, és majd meglátjuk, hogy melyik működhet tovább 2008-ban” – mondta Etienne De Villiers, az ATP igazgatója.

Adelaide-ben a 32 fős mezőnyt két 16-os részre osztják, az alsó fertály egy körrel megfeleződik, és a megmaradt 8 játékos csatlakozik az automatikusan “főtáblás” többiekhez. A 24 teniszező 8 trióba rendeződik, ahol mindenki egyszer találkozik a másikkal, és a csoportgyőztesek jutnak be a negyeddöntőbe.

“Nagyszerűnek tartom a kezdeményezést, jót fog tenni a tenisznek. A szurkolók így biztosan egynél többször láthatják majd a kedvenceiket” – örvendezett a világranglista második helyén álló spanyol Rafael Nadal.

Női részről Lindsay Davenport, az amerikaiak klasszisa azonban bírálta az új rendszert, hangsúlyozva: így lesznek tét nélküli meccsek is, amelyeken a már továbbjutott játékosok nem fognak mindent beleadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik