Élet-Stílus

Massa nem lesz másodhegedűs

A Ferrarinál a következő szezonban, a visszavonuló első számú pilóta, Michael Schumacher helyét Kimi Räikkönen veszi át. Az utolsó braziliai futamon győzedelmes Felipe Massa azonban nem akar fékezni a finn kedvéért.

“Az egyik leghálátlanabb feladat a Forma-1-ben Michael Schumacherrel egy csapatban versenyezni.” – ezt nem más, mint Ross Brown a Ferrari technikai igazgatója nyilatkozta. Rubens Barrichello tudna erről sokat mesélni: a brazil hat éven keresztül volt a visszavonult hétszeres világbajnok csapattársa.

“Hiányozni fog Schumi”

Massának csak egy évig kellett Schumit segítenie, de a hazai pályán aratott győzelme után a brazil hálásan gondolt vissza a közösen eltöltött időre. “Most hagyta nemrég abba, de már most tudom, hogy hiányozni fog. Michael állandóan támogatott és egy remek barátra leltem benne.” – mondta Massa, aki a németet feltehetően nem fogja tudni helyettesíteni, de abba sem nyugszik bele, hogy megint második számú pilóta legyen a Ferrarinál.

Amennyiben a következő szezonban ott folytatja, ahol a múlt hétvégén abbahagyta, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy lehagyja a nem kimondottan szorgalmas Räikkönent. “Változott a helyzet, eddig nekem kellett segítenem Michaelnek, de arra számítok, hogy a Ferrari jövőre enged versenyezni, és nem kell lefékeznem, ha Kimi feltűnik a visszapillantó tükrömben.”

Kitüntetés Massának

A fiatal brazil versenyző Interlagos-ban a pályafutása második győzelmét aratta, miután idén Törökországban már ő állhatott a dobogó legfelső fokára. “Egy álmom vált valóra vasárnap. Az utolsó körökben próbáltam koncentrálni, de alig tudtam levenni a szememet a lelátókon ünneplő rajongókról.” Massa az év végén összetettben a harmadik helyet szerezte meg: minden futamon, amelyet befejezett pontszerző helyen végzett, és összesen hét alkalommal állhatott fel a pódiumra.

Hazájában már hősként tisztelik Felipe Massát: a fiatal pilóta a “Sport Érdemérmet” vette át Luiz Inacio Lula da Silva államfőtől. Az elnök piros Ferrari-sapkát viselt, miközben átnyújtotta a sportsikerekért adható legnagyobb elismerést a versenyzőnek.

Massa az ötödik brazil pilóta Emerson Fittipaldi, José Carlos Pace, Nelson Piquet és Ayrton Senna után, akinek sikerült diadalmaskodnia a Brazil Nagydíjon. Legutóbb, 1993-ban a legendás Senna győzött Interlagosban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik