Élet-Stílus

A Real Madrid beszáll a Forma-1-be

A következő szezonban egy Forma-1-es istállót szponzorál majd a Real Madrid - jelentette be a királyi klub elnöke, Ramón Calderón.




A Real Madrid beszáll a Forma-1-be 1

forma1.lap.hu

A Real Madrid beszáll a Forma-1-be 1
A Real Madrid beszáll a Forma-1-be 3



Az elképzelés szerint a támogatásra kiválasztott, várhatóan élcsapat két futamon – közte a május 13-ai, barcelonai Spanyol Nagydíjon – fehérre festett, Real-logóval díszített autókat küld majd a pályára.

Az ötlet eredetileg Juan Palaciostól, a közelmúltban megválasztott Calderón egyik riválisától származik, ő azt ígérte: amennyiben ő lesz a Real elnöke, a klub nagykövetévé teszi a vasárnap óta már kétszeres világbajnok Fernando Alonsót, aki jó ismerőse és nem mellesleg a madridi futballcsapat nagy szurkolója. Hogy melyik istálló a kiszemelt, az elnök nem árulta el, de tény, hogy az idén még Renault-val versenyző Alonso a következő idényben a McLaren pilótája lesz.

A bejelentéssel majdnem egy időben látott napvilágot a hír, hogy rövidesen magas állami kitüntetést kap Felipe Massa, a Ferrari pilótája, aki vasárnap megnyerte Brazil Nagydíjat, és ezzel a világbajnoki pontverseny harmadik helyét szerezte meg.


A “Sport Érdemérmet” – ez a sportsikerekért adható legbecsesebb elismerés – Luiz Inacio Lula da Silva államfő adja át a versenyzőnek. Massa az ötödik brazil pilóta Emerson Fittipaldi, José Carlos Pace, Nelson Piquet és Ayrton Senna után, akinek sikerült diadalmaskodnia a Brazil Nagydíjon – legutóbb, 1993-ban Senna győzött az interlagosi futamon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik