Élet-Stílus

NFL: eltiporták a Dallast

A Dallas Cowboys csapatára már az alapszakasz feléhez közeledve hatalmas nyomás nehezedik, mivel a gárda az eddigi hat mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni. A szurkolók már meg is találták a bűnbakot az irányító Drew Bledsoe személyében.

A 34 éves játékos a hétfő esti New York Giants elleni rangadón is nagyon gyengén szerepelt, és az edző le is cserélte a félidőben. A váratlan húzás azonban nem sokat segített a Cowboys-on, hiszen a New York 36-22-re nyerte a találkozót.

Bledsoe, aki még 1997-ben Super Bowlt játszott a New Englanddel az első félidőben 12-szer passzolt, de csak hétszer talált saját játékost, dobott egy interceptiont, és a Giants védelme négy alkalommal is földre vitte. Bill Parcells a szünetig bírta nézni az irányító szenvedését. A találkozó második felében a fiatal Tony Romo irányította a Cowboys támadásait, de a csapat így is kikapott. Érthető okokból Parcells dühösen nyilatkozott a meccset követően: “Borzalmasan gyengén játszottunk, katasztrófa volt a mai teljesítményünk. Erre nincs magyarázat.”

A New York kezdte jobban a mérkőzést, Eli Manning passzából Plaxico Burress hamar megszerezte a vezetést, majd Bledsoet a saját célterületén vitte földre a Giants-védelem (9-0).
Jay Feely mezőnygóljával tovább nőtt az előny, majd Bledsoe egy yardról touchdownt ért el (12-7), de aztán ismét bakizott: az ellenfél célterületén Sam Madison szerette volna játékba hozni, de ehelyett egy Giants játékosnál landolt a labda. “Túl sokat hibázott, és emiatt gyakran kellett improvizálnia.” – kritizálta irányítóját Parcells.

A helyére érkező Romóval azonban szinte semmi nem sikerült a csapatnak. A Giants ezzel szemben remekül játszott: a szezon végén visszavonuló Tiki Barber összesen 114 yardot futott, és nem Manningnek kellett hátán cipelnie a csapatot. A fontos pillanatokban az irányító azonban jó döntéseket hozott: passzából Jeremy Shockey, majd Brandon Jacobs ért el touchdownt. A Cowboys még egyszer összekapta magát, és 26-15-re felzárkózott, de Feely a második mezőnygóljával, és Kevin Dockery egy interception utáni touchdownjával eldöntötte a meccset.

NFL, alapszakasz
Dallas Cowboys-New York Giants 22-36

Ajánlott videó

Olvasói sztorik