Élet-Stílus

NFL: történelmi meccs Tampa Bay-ben

A hetedik játéknap előtt mindenki Tiki Barber visszavonulásáról beszélt. A mérkőzések után azonban kis híján a Giants futójátékosának az ikertestvére, Ronde volt a nap hőse.

A Tampa Bay szélső védőjátékosa a Philadelphia elleni találkozón kétszer is elkapta az ellenfél irányítójának, McNabbnak a passzát, és mind a két alkalommal meg sem állt a labdával az Eagles célterületéig. Az ő pontjainak is köszönhetően már 17-0-ra is vezetett a Tampa Bay Buccaneers.

McNabb, aki meccs közben rosszul lett a pályán, később összeszedte magát és a csapatát, és 33 másodperccel a találkozó vége előtt már a vendégek álltak jobban (21-20). Eldőlni látszott a mérkőzés, de az Eagles nem számolt Matt Bryant-tal. A Tampa Bay rúgójátékosa 62 yardról lőtt mezőnygólt, és ezzel győzelemre vezette a vendéglátókat.

“Az igazat megvallva nem is hittem volna, hogy 62 yardról engedni fogják, hogy mezőnygóllal próbálkozzam.” – nyilatkozta a találkozót követően Bryant. Érthető is volt a rúgó csodálkozása, hiszen korábban soha nem volt eredményes 40 yardnál távolabbról. A meccset eldöntő rúgással a beírta magát a történelemkönyvekbe Bryant: korábban csak Tom Dempsey (1970) és Jason Elam talált (1998) talált be messzebbről, pontosabban 63 yardról.

Dráma Kansas-ban

Hasonlóan kiélezett mérkőzést játszott Kansas City-ben a hazai Chiefs és a San Diego Chargers. A vendéglátók már 27-13-ra is vezettek az Arrowhead Stadiumban, mielőtt az utolsó negyedben az esélyesebb Chargers két touchdownnal kiegyenlített. A San Diego azonban korán örült, hiszen 11 másodperc volt már csak hátra, amikor Lawrence Tynes-nak 53 yardról érvényes mezőnygól-kísérletével végül mégis a hazaiak nyertek.

A Kansas a harmadik győzelmével feljött a harmadik helyre az AFC Nyugati csoportjában, már csak egy mérkőzésnyi a lemaradása a kaliforniai együttes mögött. A csoportot továbbra is a Denver Broncos vezeti, amely Clevelandben simán behúzta az idei ötödik sikerét.

Kikapott a Seahawks


Továbbra is veretlen az Indianapolis Colts. Peyton Manning és társai a kezdeti nehézségek után végül simán megverték a Washington Redskins-t 36-22-re. A gárda hatodik meccsen Manning négy touchdown-passzt dobott, kettőt közülük ’kedvencének’ Marvin Harrisonnak.

A Raiders megszakította a borzalmas sorozatát, és az idei szezonban először tudott nyerni. Az Oakland Randy Mossy vezérletével 22-9-re verte az Arizona Cardinals-t. A Seattle ezzel szemben nem kis meglepetésre kikapott hazai pályán. A Super Bowl tavalyi vesztese 10-3-ra vezetett a Minnesota Vikings ellen, de ami ezután következett az egy rémálomra emlékeztetett. A csapat több pontot nem tudott elérni, ráadásul az irányító Matt Hasselbeck le is sérült.

NFL, alapszakasz
Cincinnati Bengals-Carolina Panthers 17-14
New York Jets-Detroit Lions 31-24
Miami Dolphins-Green Bay Packers 24-34
Houston Texans-Jacksonville Jaguars 27-7
Buffalo Bills-New England Patriots 6-28
Tampa Bay Buccaneers-Philadelphia Eagles 23-21
Atlanta Falcons-Pittsburgh Steelers 41-38 – h.u.
Kansas City Chiefs-San Diego Chargers 30-27
Cleveland Browns-Denver Broncos 7-17
Oakland Raiders-Arizona Cardinals 22-9
Seattle Seahawks-Minnesota Vikings 13-31
Indianapolis Colts-Washington Redskins 36-22

Ajánlott videó

Olvasói sztorik