Élet-Stílus

Simán nyerte a rangadót a Manchester

A Manchester United hazai pályán két góllal legyőzte az FC Liverpoolt a labdarúgó Premier League 9. fordulójában. A vendéglátóknál Paul Scholes pályafutása 500. meccsét játszotta a manchesteri gárdában, a jubileumot pedig góllal tette még emlékezetesebbé.




Simán nyerte a rangadót a Manchester 1

angolfoci.lap.hu

Simán nyerte a rangadót a Manchester 1
Simán nyerte a rangadót a Manchester 3

Sir Alex Ferguson együttese korántsem játszott meggyőzően, de a győzelemhez ez is elég volt a borzalmasan halovány Pool ellen. Gerrardék most már 11 ponttal vannak lemaradva a listavezető riválisuk mögött, és nagyon úgy tűnik, hogy hamar kiszállnak a bajnoki címért zajló versenyfutásból. Rafa Benitezék jelenleg a tabella 11. helyén állnak.

A mérkőzés első perceiben a Liverpool volt veszélyesebb, de sokszor nagyon egyedül maradt elől Dirk Kuyt. A hetedik percben éppen csak lemaradt Gerrard beadásáról a holland csatár. A későbbiekben a ManU átvette az irányítást, de az első komoly helyzetet a 75 ezer szurkoló előtt Louis Saha elpuskázta. Félóra elteltével ismét Kuyt volt a középpontban, a fejesét honfitársa, Edwin van der Sar könnyedén hárította.

A másik oldalon a 41. percben berúgta 135. manchesteri gólját Paul Scholes. A lövésébe Reina beletudott kapni, de a továbbcsorgó labdát a középpályás a védőket megelőzve a kapuba sodorta. A második hazai gólt a sérüléséből felépült Rio Ferdinand szerezte. A középső védő csatárokat megszégyenítő mozdulattal levette jobbal a labdát a tizenhatoson belül, majd ballal jobb felső sarokba zúdította.

A későbbiekben hiába cserélt Benitez, a Liverpool Crouch-csal sem tudott faragni a hátrányon, és simán elveszítette a rangadót.

Premier League, 9. forduló
Manchester United-FC Liverpool 2-0 (1-0)
Gól:
Scholes (39.), Rio Ferdinand (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik