Élet-Stílus

BL: továbbjutott az FTC

Bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé a Budapest Bank-FTC, miután a főtáblára kerülésért rendezett visszavágón csupán egyetlen góllal kapott ki a román Rulmentul Brasov otthonában.




BL: továbbjutott az FTC 1

kezilabda.lap.hu

BL: továbbjutott az FTC 1
BL: továbbjutott az FTC 3

Az első mérkőzésen az FTC hatgólos előnyt szerzett (30-24), ám már tíz góllal is vezetett a múlt heti, népligeti felvonáskor, így semmiképpen nem léphetett elbizakodottan pályára a brassói katlanban.

A hazaiak jól kezdtek, gyors támadásaik révén 5-3-ra elhúztak, ám ahogy a magyar gárda is felpörgött, azonnal fordított (5-6). Ekkor időt kért a román bajnok, amely a folytatásban ugyan visszavette a vezetést, ám ellépni nem tudott. A szoros csata miatt a Rulmentul játéka egyre kapkodóbb lett, és a szünet előtt megint a Ferencvárosnál volt az előny.

A második félidő elején a brassóiak erejéből továbbra is csak arra tellett, hogy minimális különbséggel vezessenek, ám arra nem volt esélyük, hogy továbbjutásra álljanak. A Ferencváros remekül tartotta magát, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a főtáblára kerülés. A hajrában 29-29 volt az állás, ám a románok három másodperccel a vége előtt megszerezték a semmire sem elegendő győzelmet.

A Ferencváros ezzel felkerült a 16-os főtáblára – ahol a Győri Audi ETO KC kiemelt -, míg a vesztes Brasov az EHF Kupában, a 32 között folytatja.

Női BL, 16 közé jutásért, visszavágó
Rulmentul Brasov (román) – Budapest Bank-FTC 30-29 (14-15)
Továbbjutott: az FTC, 59-54-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik