Élet-Stílus

NHL: megállíthatatlan a Buffalo

A Buffalo a hetedik mérkőzését is megnyerte és új klubcsúcsot állított fel, miközben a Minnesota elveszítette a veretlenségét az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL).




NHL: megállíthatatlan a Buffalo 1

nhl.lap.hu

NHL: megállíthatatlan a Buffalo 1
NHL: megállíthatatlan a Buffalo 3

A Buffalo már csak egy győzelemre van fennállása legjobb, 1975-ös idényrajtjától, egy másik rekordot viszont már most sikerült megdöntenie.


A csapat sorozatban 12. találkozóját nyerte meg az NHL alapszakaszában (az előző évad végén ötször nyert, most pedig hét győzelemnél tart), ezzel új klubcsúcsot állított fel. A régi rekordot – 11 győztes meccs – az 1974/75-es szezonban jegyezte.


A legutóbbi játéknapon a Stanley-kupa védője, azaz a Carolina hajtott fejet a Sabres előtt. A “szablyások” Thomas Vanek és Jaroslav Spacek góljával a záró felvonásban léptek a győzelem útjára. Az utolsó szó a bajnoké volt, Mike Commodore egy emberhátrányos találattal kozmetikázott az eredményen (5-4). “Magabiztosak vagyunk, tudjuk, hogy jó csapatunk van, remélem, sikerül folytatni ezt a sorozatot” – nyilatkozta Vanek, a Buffalo balszélsője.

Hat győztes mérkőzés után, a szezonban először talált legyőzőre a Minnesota, a “vadakat” Scott Niedermayer és Sean O’Donnell hathatós közreműködésével az Anaheim “szelídítette” meg.


Forsberg sérülése

Egyhetes pihenőre kényszerül Peter Forsberg, a Philadelphia svéd csatára, miután a csütörtöki, Tampa elleni mérkőzésen megsérült a bal csuklója.

A játéknap legizgalmasabb összecsapására Dallasban került sor: 1:14-gyel a találkozó vége előtt még a vendég Chicago állt jobban, ám a Stars Mike Ribeiro, valamint Philippe Boucher révén fordított és nyert. “Borzasztó ez a vereség, a végére nagyon összezuhantunk. Remélem, gyorsan túltesszünk magunkat ezen az estén” – mondta lehajtott fejjel Brian Boucher, a Blackhawks kapusa.

NHL, alapszakasz, 17. játáknap:
Columbus Blue Jackets-Toronto Maple Leafs 2-4
Florida Panthers-Philadelphia Flyers 3-2
St. Louis Blues-Vancouver Canucks 2-3 – h.u.
Buffalo Sabres-Carolina Hurricanes 5-4
Dallas Stars-Chicago Blackhawks 5-4
Anaheim Ducks-Minnesota Wild 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik