Élet-Stílus

Lemondott Szilágyi Péter, a női válogatott kapitánya

Lemondott posztjáról Szilágyi Péter, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember irányításával a csapat ötödik helyen végzett az augusztusi Világkupán, a szeptemberi Európa-bajnokságot pedig bronzérmesként zárta.





Lemondott Szilágyi Péter, a női válogatott kapitánya 1

vizilabda.lap.hu

Lemondott Szilágyi Péter, a női válogatott kapitánya 1
Lemondott Szilágyi Péter, a női válogatott kapitánya 3


A 39 éves szakember azt követően hozta az MTI tudomására döntését, hogy a csütörtök esti elnökségi ülésen a testület nem fogadta el szakmai beszámolóját az ötödik helyezést hozó augusztusi Világkupáról és a bronzéremmel zárt szeptemberi Európa-bajnokságról. Jóllehet, az elnökség bizalmi szavazása után a posztján maradhatott, ugyanis nem kapott többséget távozását szorgalmazó inditvány, négyen ugyan igent mondtak a menedsztésére, két ellenszavazat mellett azonban négyen tartozkodtak.


Szilágyi a kapitányi tisztségben Faragó Tamást követte, s idén februártól vette át a világbajnoki címvédő nemzeti együttes irányítását.


“Ebben az évben két bronzérmet szereztem csapataimmal: az új-zélandi válogatottal, januárban a brit Nemzetközösségi Játékokon, illetve a magyar válogatottal a múlt hónapban, a belgrádi Európa-bajnokságon. A női liga ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett elfogadta a beszámolómat, az elnökség viszont nem, és bár nem váltottak le, ennek ellenére úgy döntöttem, hogy lemondok, a sportág, a női szakág érdekében. Amennyiben ugyanis bizalmi szavazásnak fogom fel a dolgot, az elnökség prominensei nem álltak mellém, hogy új stábbal készítsem fel a következő világversenyekre a csapatot” – indokolta lemondását Szilágyi Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik