Élet-Stílus

Sitku: nem akartunk edzőt buktatni!

A címvédő FC Fehérvár már az első mérkőzése után, a 32 között elbúcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől, miután 5-4-re kikapott a másodosztályú Gyimrót együttesétől. A találkozó másnapján a klub vezetősége szakított Csertői Aurél edzővel.

Edzőváltás

Az FC Fehérvár vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Csertői Aurél vezetőedzővel. „Az ügyvezetés és a volt vezetőedző nem értett egyet a csapatot illető szakmai elképzelésekkel. A szakításról a felek bővebben sem most, sem a későbbiekben nem kívánnak nyilatkozni” – áll a klub közleményében. Csertői 2004-től dolgozott a klubnál, utódját hétfőn nevezik meg.

– Van magyarázat erre a meglepő vereségre?
– Nem szeretnék magyarázkodni, teljesen felesleges is volna, hiszen csakis saját magunkat okolhatjuk a kiesés miatt – kezdte Sitku Illés, a fehérváriak válogatott támadója. – Tisztelem az ellenfelünket, de nekünk nyernünk kellett volna Gyimróton.

Miért nem sikerült?
– Sajnos a helyzeteinket kihagytuk, emiatt végig futnunk kellett az eredmény után, ráadásul Vincze Zoltánt kiállította a játékvezető. A hazaiak két bombagóllal elhúztak három egyre, csak a találkozó végén sikerült egyenlítenünk, a hosszabbításban kapott újabb gól után azonban kissé megrogytunk.

Előfordulhat, hogy nem vették komolyan a mérkőzést, az NB II-es ellenfelet?
– Tovább szerettünk volna jutni, és azzal együtt, hogy kikaptunk, szerintem nem futballoztunk rosszul. Voltak helyzeteink, csak hát kimaradtak.

– A hírek szerint a találkozó után Csertői Aurél vezetőedző kiabált az öltözőben. Ez igaz?
– Túlzás, hogy kiabált, inkább csak felemelte a hangját, de gondolom, ezen aligha csodálkozik bárki is. Még egyszer mondom, saját magunknak köszönhetjük, hogy kiestünk a kupából.

Az edzőjüket a kiesés okán másnap reggel leváltották. Erről mi véleménye?
– Bevallom, meglepődtem… Csertői Aurélt jó edzőnek tartom, emberileg és szakmailag is elismerem.

– Az, hogy a szerdán az edzőjük ellen futballoztak, csak egy rosszindulatú feltételezés?
– Ki állít ilyet?! Ezt a csapattársaim nevében is kikérem magamnak! Az sem igaz, hogy megromlott volna a viszonyunk a vezetőedzővel, azt viszont elismerem, hogy a klubon belüli ismert problémák miatt mindenki egy kicsit feszültebb, mint korábban.

– Az sem igaz, hogy a vezetők megbüntették önöket, játékosokat a kupabúcsú miatt?
– Erről egyelőre nem esett szó, csak a




Sitku: nem akartunk edzőt buktatni! 1
magyarfoci.lap.hu

Sitku: nem akartunk edzőt buktatni! 1
Sitku: nem akartunk edzőt buktatni! 3

sportnapilapban olvastam az estleges büntetésről.

– A szurkolók is nehezen élték meg a gyimróti kudarcot. A klub hivatalos honlapján olvastuk, hogy “a csapatot elkísérő fanatikusok keményen számon kérték a csapat teljesítményét. Elnézést persze egyik játékos sem kért.”
– Nem csak a drukkereket, minket is megviselt a vereség. Egyébként én úgy tartom, egy labdarúgó a pályán mindent tegyen meg a sikerért, ha kell, csússzon, másszon, a szurkoló pedig szurkoljon. Szerintem az nem működik, hogy a játékos egy balul sikerült találkozó után elnézést kér a szurkolóktól…


– Hogyan tovább? Már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk.
– Mi sem úgy képzeltük, hogy címvédőként már a 32 között kell búcsúznunk a kupától, és a nemzetközi porondon is tovább szerettünk volna versenyben lenni. Nagyon sajnálom, de ez így alakult. Nincs más hátra, a bajnokságban kell bizonyítanunk, és mindent meg is teszünk a minél jobb szereplésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik