Élet-Stílus

Peking: két-három aranyat várnak a kajak-kenusoktól

Két-három arany, további 2-4 érem, valamint 38-43 olimpiai pont megszerzését tervezi a 2008-as pekingi játékokon a Magyar Kajak-kenu Szövetség – hangzott el az MKKSZ és a hazai olimpiai előkészítő bizottság megbeszélésén.




Peking: két-három aranyat várnak a kajak-kenusoktól 1

kajak-kenu.lap.hu

Peking: két-három aranyat várnak a kajak-kenusoktól 1
Peking: két-három aranyat várnak a kajak-kenusoktól 3

Az utóbbi három olimpián a kajak-kenusok voltak a magyar csapat legsikeresebb versenyzői, Atlantában hat érmet (két aranyat és 35 pontot), Sydneyben hetet (négy aranyat, 48 pontot), Athénban szintén hat dobogós helyezést (három aranyat, 39 pontot)szereztek.

A pekingi játékok kvalifikációs stratégiai terve kapcsán Baráth Etele elnök, Angyal Zoltán szövetségi kapitány és Schmidt Gábor főtitkár megerősítette, hogy az eredményességi célkitűzés változatlan. Mind a tizenkét számban szeretnének a döntőbe jutni, két-három arany, további 2-4 érem, és 38-43 pont megszerzését tervezik.

Ennek elérése érdekében részletes stratégiát dolgoztak ki, amelynek teljesítéséhez edzőtáborozásokra, előzetes viadalokon, tesztversenyeken való részvételre van szükség, ami rendkívül sok forrást igényel. A Magyar Olimpiai Bizottság lehetőségeinek figyelembevételével mindehhez maximális segítséget kíván nyújtani. Molnár Zoltán csapatvezető és Köpf Károly sportigazgató elmondta, hogy Pekingben, az olimpiai falutól távolabb fekvő Sun Ji (Shunyi) olimpiai evezős és kajak-kenu versenypálya közvetlen közelében megfelelő szálláshelyet foglaltak le, amit szerződéssel erősítettek meg.

Az MKKSZ és a MOB megállapodott abban, hogy a stratégiai feladatok ellátása, valamint az ezek eléréséhez szükséges források megteremtése érdekében a szövetség a MOB és a sport irányítását végző szakállamtitkárság között háromoldalú szerződést dolgoznak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik