Élet-Stílus

NHL: góllal debütált Malkin

Az amerikai jégkorongliga legutóbbi játéknapján bemutatkozott a Pittsburgh Penguins csapatában a nyáron nagy sajtóvisszhangot kiváltó igazolás után a mindössze 20 éves Malkin. A fiatal orosz tehetség gólt lőtt Martin Brodeurnek, de a csapata így is vereséget szenvedett.




NHL: góllal debütált Malkin 1
nhl.lap.hu

NHL: góllal debütált Malkin 1
NHL: góllal debütált Malkin 3

Az első heteket vállproblémái miatt kihagyó, a Metallurg Magnyitogorszk finnországi edzőtáborából megszökő támadó beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Remekül érezte a társakat, többször helyzetbe hozta őket, és a második harmad vége felé maga is feliratkozott a góllövők listájára. Ráadásul Malkin tanúbizonyságát adta, hogy fizikailag is remekül felkészült. A harmadik játékrészben az egyik eleresztett bombája betörte a kapu mögötti plexiüveget.

A meccset így is a New Jersey Devils nyerte, és ez nagy részben Martin Brodeurnek az érdeme, aki csütörtök hajnalban pályafutása 450. alapszakasz győzelmét könyvelhette el.( Az örökranglistán most már csak Patrick Roy (551) és Ed Belfour (457) előzi meg.) A csapat veterán kapusának az eszén csak Malkin járt túl, a pingvinek összes többi próbálkozását, szám szerint 37-et hatástalanítani tudott.

A New Jersey szerezte meg a vezetést a mérkőzésen: Jay Pandolfo egy a kapusról kicsorgó korongból volt eredményes. Malkin a második harmadban kiegyenlítette az állást, de az utolsó játékrész közepe felé, Jamie Langenbrunner, három Penguins védő szorításában összeszedte Patrik Elias passzát, és Marc Andre Fleury mellett a kapuba helyezett.

A mérkőzést követően Malkin boldogan nyilatkozott: “Örülök természetesen a gólomnak, de jobb lett volna, ha megnyerjük a meccset. Egy kicsit aggódtam, hiszen először játszottam az NHL-ben. A jövőben úgy gondolom már könnyebb lesz. A vállammal semmi baj nem volt, és remélhetőleg ez így is marad.”

A Pittsburgh másik fiatal sztárja, a tavaly első idényében több mint 100 pontot gyűjtő Sidney Crosby elégedetten nyilatkozott az új csapattárs bemutatkozásáról. “Nem számítottam arra, hogy egy sorban fogunk játszani, de erre még lesz bőven alkalom a jövőben. Örülök a góljának, hiszen hatalmas várakozás előzte meg a debütálását. Remélhetőleg az elsőt még sok fogja követni.”

A Minnesota továbbra is őrzi a veretlenségét, ehhez némi szerencse is kellett, hiszen a Los Angeles Kings együttesét csak a hosszabbításban tudták legyűrni a vadak. Az overtime-ban azonban nem sok esélyt hagytak a Los Angeles-nek, hiszen az első lövésből, 25 másodperc elteltével betalált Marian Gaborik.

NHL, alapszakasz
New York Rangers-Nashville Predators 0-3
Washington Capitals-Florida Panthers 5-2
Toronto Maple Leafs-Colorado Avalanche 1-4
Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils 1-2
Chicago Blackhawks-Montreal Canadiens 2-1
Anaheim Ducks-Detroit Red Wings 4-1
Los Angeles Kings-Minnesota Wild 1-2 – h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik