Élet-Stílus

Lampard: Drogba Európa legjobb csatára

A Chelsea-Barcelona BL-rangadót eldöntő Didier Drogbát nemcsak csapattársa, Frank Lamprad méltatta a találkozó után, az ellenfél edzője és csapatkapitánya is kalapot emelt az elefántcsonparti csatár előtt.




Lampard: Drogba Európa legjobb csatára 1

chelsea.lap.hu

Lampard: Drogba Európa legjobb csatára 1
Lampard: Drogba Európa legjobb csatára 3

Már az is csoda, hogy Drogba egyáltalán végigjátszotta a mérkőzést, tekintve, hogy az ellenfél egyik játékosa, Edmílson a szünet előtt úgy orrba vágta, hogy hosszasan kellett ápolni az oldalvonal mellett, és láthatólag egy ideig azt sem tudta, melyik bolygón van. Aztán mégis visszaállt, és a 47. percben pazar góljával eldöntötte a BL-rangadót: Asley Cole átadása után egy csellel becsapta a védőjét, majd 15 méterről a kapu bal oldalába küldte a labdát.

„Didier Európa jelenlegi legjobb csatára, a Barcelona ellen fantasztikus gólt rúgott, amellyel el is döntötte a mérkőzést” – dicsért a csapattárs, Frank Lampard. „Szoros mérkőzés volt, Drogba jelentette a különbséget a két csapat között. Ő egy olyan játékos, aki egy villanással képes eldöntetni egy-egy mérkőzést” – emelt kalapot a mérkőzés embere előtt Frank Rijkaard, a Barcelona holland szakvezetője. A trénerrel Carles Puyol is egyetértett. „Didier Drogba zseniális támadó, életveszélyes a kapura, azt jelenti a Chelsea-nek, amit nekünk Samuel Eto’o” – szólt a katalánok csapatkapitánya.

A londoniak menedzsere senkit, így Drogbát sem emelte ki külön, ehelyett a teljes csapatát dicsérte, és szerinte a Barcelona legyőzése többet jelent három pontnál. A portugál Jose Mourinho mindehhez hozzátette, eddig a továbbjutás kiharcolása volt a cél, most viszont már a csoport első helyére pályázik a Chelsea. A londoni klub a szerda esti győzelmet Vicky Buchanan emlékének ajánlja, a kiszolgáló személyzet egyik tagja kedden autóbalesetben hunyt el.

„Nem vagyok szupermen, csupán azt teszem, amit a csapatom elvár tőlem, igyekszem jól játszani és gólokat rúgni” – nyilatkozta szerényen a főhős, azaz Drogba, aki három mérkőzés után négy gólnál tart a BL-ben. – Két éve vártam erre a pillanatra, roppant nehéz gólt rúgni a Barcának, most sikerült, és ezzel a góllal nagy diadalt arattunk” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik