Élet-Stílus

Jövőre elkészülhet az új Wembley

Az Angol labdarúgó Szövetség (FA) megállapodott az új Wembley stadion építtetőivel, és várhatóan jövőre készülhet el a világszínvonalú sportlétesítmény.




Jövőre elkészülhet az új Wembley 1

angolfoci.lap.hu

Jövőre elkészülhet az új Wembley 1
Jövőre elkészülhet az új Wembley 3

Az FA az eddigi tapasztalatok miatt még nem jelentette be, hogy a 2007-es FA-kupa döntőt már az új, közel 800 millió angol fontért felépülő stadionban játsszák. A szövetség el akarja kerülni a tavalyi kínos esetet, amikor a finálét a csúszások miatt végül Cardiff városában kellett megrendezni.

A BBC információi szerint szinte biztosra vehető, hogy a jövő májusi döntőre már az új létesítményben kerül sor. Az FA, az építtetést megrendelő a Wembley National Stadium Limiteddel (WNSL) és a kivitelező Multiplex-szel a napokban az összes vitás kérdésben megegyezett.

Az eredetileg 757 milliós stadiont elvileg 2006 elején kellett volna felavatni, de a Multiplex akkor közölte, hogy csúszásokra kell számítani, sőt a munkálatok hónapokig álltak, mivel különböző jogi kérdésekben nem értettek egyet a felek.

A napokban született megegyezés részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, az azonban kiszívárgott, hogy az WNSL további 35 milliót fizet a Multiplexnek az utólag eszközölt változások miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik