Élet-Stílus

Tiszta játszmára számít a Renault

Nem fogja vissza magát a Renault, Flavio Briatore a győzelmet jelölte meg a csapat céljául Brazíliában. Az olasz csapatvezető nem fél attól, hogy a Ferrari kilökné Alonsót.

Tiszta játszmára számít a Renault 1

Gyõzelemre hajtanak (vezess.hu)




Tiszta játszmára számít a Renault 2

Az 1994-es eset (vezess.hu)

Miután Michael Schumacher versenyautójában a Japán Nagydíjon tönkrement a motor és az első helyről kiállni kényszerült, a Renault szinte már a markában érezheti mindkét bajnoki címet. Fernando Alonsónak mindössze egy pontot kell szereznie ahhoz, hogy ismét övé legyen a világbajnoki cím, a Renault csapat előnye pedig kilenc pont a Ferrarival szemben.

“Győzni megyünk Brazíliába”

Michael Schumacher fejben már lemondott az egyéni bajnoki címről, de szeretné megszerezni a konstruktőri trófeát a Ferrarinak. Ehhez azonban a kettős olasz sikeren át vezet az út, és akkor sem biztos.

Bár a legtöbben azt várnák, hogy a Renault biztonsági játékot játszik majd, hiszen ez is elég lehet a győzelemhez, Flavio Briatore, a csapat vezetője tagadta ezt. “Nem azért utazunk Brazíliába, hogy pontokat gyűjtsünk, győzni megyünk oda. Olyan ez, mint a futballban: ha egy csapat úgy fut ki a meccsre, hogy elég a 0-0 is, akkor általában veszít. Közel vagyunk mindkét bajnoki címhez, ha megnyerjük a versenyt, akkor minden a miénk.” – mondta.

Miután a Ferrarinak és Schumachernek is van még matematikai esélye, hogy bajnok legyen, így készülnek is a teóriák arra, hogy mi történik majd a versenyen. Kilöki-e valaki Alonsót vagy sem, kik segíthetnek Schumachernek, hogy a spanyol ne szerezzen pontot. Persze, erről is megvolt a maga véleménye Briatorénak.

“Schumi szépen akar búcsúzni”



“Bármi lehetséges, de ismerem Michael-t, szépen akar búcsúzni a Forma-1-től. Ő egy profi versenyző, tudja, hogy egy balesettel az ő bajnoki esélyei is elszállnak. Sokat veszíthet, de nem nyerhet vele. Ez csak a múltbeli ütközések miatti szóbeszéd, hogy az emberek érdeklődését felhívja a vasárnapi versenyre.”

Mindenesetre tény, hogy Schumacher korábban kétszer is ütközött hasonló szituációban (1994. Damon Hill, 1997. Jacques Villeneuve) az egyik esetben világbajnok lett, a másikban viszont megbüntették. Másfelől éppen a hétvégén egy ugyanilyen történet zajlott a Moto GP-ben.

Nikcy Hayden 12 ponttal vezetett a pontversenyben Valentino Rossi előtt, de Portugál futamon csapattársa, Daniel Pedrosa kilökte a versenyből, Rossi pedig második lett. Így az utolsó futam előtt már ő vezet nyolc ponttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik