Élet-Stílus

NFL: lendületben a címvédő

Gyengén kezdte az idei szezont a Pittsburgh Steelers együttese, de a hatodik játéknapra, úgy tűnik, kezd belelendülni a címvédő. Először tudott nyerni a Detroit, a Tampa Bay és a Tennessee együttese.

NFL: lendületben a címvédő 1

Megállíthatatlan a Saints futójátékosa (Sport1)




NFL: lendületben a címvédő 2

Nyugodta napja volt a címvédõ edzõjének (AP)

Az eddig veretlen két csapat az Indianapolis és a Chicago közül az előbbi szabadnapos volt a játéknapon, amelyen három idáig nyeretlen csapat megszerezte az első győzelmét. A címvédő Pittsburgh Steelers is nyerni tudott a Kansas City ellen, és a csapat azokat az erényeit csillogtatta a mérkőzésen, amelyek a tavalyi szezonban a Super Bowl-győzelemhez segítették.

Krimi a Superdome-ban

Az eddig meglepően acélos New Orleans Saints csapata vasárnap este a Philadelphia Eaglest fogadta a Superdome-ban, és nem kis meglepetésre, ha csak három ponttal is, de megnyerte a találkozót. A szentek a saját dolgukat nehezítették meg a hazai közönség előtt, hiszen a félidőben már 17-3-ra vezettek, de a harmadik negyedben az Eagles két touchdownt ért el, és ismét nyitottá vált a találkozó.

A meccset végül Joe Horn és John Carney nyerte meg a Saintsnek. Az elfogó Horn az utolsó negyedben az irányító Drew Brees passzával az Eagles célterületére vitte a labdát, Carney pedig az utolsó másodpercekben egy mezőnygóllal alakította ki a végeredményt. Ezzel a győzelemmel a Saints megőrizte első helyét az NFC Déli Csoportjában.

Rangadót nyert a Seattle

A nap rangadójára St Louis-ban került sor: a hazai gárda a Seattle Seahawks együttesét fogadta. A Rams szoros meccsen kapott csak ki, és ezzel elveszítette első helyét az NFC Nyugati Csoportjában.

Az eddig remeklő Rams hosszú időn keresztül biztos győztesnek tűnt, 21-7-es hazai vezetést mutatott a kijelző félidőben. Torry Holt kétszer is a célterületen fogta meg Marc Bulger dobásait, Steven Jackson pedig egy kétyardos touchdownnal növelte a St Louis előnyét. A Seattle az első játékrészben csak Deion Branch révén tudott valamicskét faragni a hátrányból.

A második félidőre változtatott a taktikáján a sérült MVP-jét, Shaun Alexandert továbbra is nélkülöző Seahawks, és a futójáték helyet a passzokat erőltette. Ezzel meg is nyerte a találkozót a Seattle, és letaszította a csoport első helyéről az ellenfelét. Matt Hasselbeck két touchdown-passzt dobott, ám még így is egy ponttal vezetett a Rams másodpercekkel a meccs vége előtt, amikor Josh Brown 54 yardos mezőnygóllal megfordította a mérkőzést. „Rendkívülien izgalmas meccset láthattak a nézők. Edzőként viszont nagyon nehéz volt. Szerencse, hogy Josh remek formában játszott” – nyilatkozta Mike Holmgren, a Seattle trénere.

Parádézott a címvédő

A Super Bowl győztes Pittsburgh rendkívülien magabiztos győzelmet aratott a Kansas City ellen (45-7). A Steelers a tavaly csillogtatott erényeinek köszönheti, hogy nagyon elverte a riválisát. A Big Bennek becézett irányító, Ben Roethlisberger első touchdown-passzait jegyezhették fel a statisztikusok az idényben, és a védelem is remekelt: a Chiefs csatárai hiába rohamozták a Steel Curtaint (acélfüggöny).

Roethlisbergernek nem hogy nem volt még touchdown passza a szezonban, de kilenc interceptiont is dobott az eddig meccsein. Sokak szerint nem épült még fel teljesen az irányító a júniusi motorbalesete, és a szeptemberi vakbélműtétje után. Vasárnap este azonban ismét rendkívülien koncentráltan játszott Big Ben, és vezérletével begyűjtötte második győzelmét – három vereség mellett – a Steelers, amely jelenleg az AFC Északi csoportjában a harmadik helyen áll.

NFL, hatodik játéknap
Detroit Lions-Buffalo Bills 20-17
Baltimore Ravens-Carolina Panthers 21-23
Tampa Bay Buccaneers-Cincinnati Bengals 14-13
Dallas Cowboys-Houston Texans 34-6
Atlanta Falcons-New York Giants 14-27
New Orleans Saints-Philadelphia Eagles 27-24
St Louis Rams-Seattle Seahawks 28-30
Washington Redskins-Tennessee Titans 22-25
Pittsburgh Steelers-Kansas City Chiefs 45-7
New York Jets-Miami Dolphins 20-17
San Francisco 49ers-San Diego Chargers 19-48
Denver Broncos-Oakland Raiders 13-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik