Élet-Stílus

Otthagyják a szponzorok a világbajnokot?

Sokkal kevesebb szponzori pénz folyhat az olasz labdarúgásba a nyáron kirobbant bundabotrány miatt. Az olasz szövetség szerint ezen a világbajnoki cím sem nagyon segíthet.

A legfontosabb szponzorokkal illetve a televíziós jogdíjakkal kapcsolatos szerződések jelentős része decemberben lejár. A botrány miatt mindenki biztosra veszi, hogy kevesebb pénzből kell majd gazdálkodnia a hazai labdarúgó szövetségnek (FIGC).

A szövetség egyelőre nem tudott még megállapodni a közszolgálati RAI televízió képviselőivel a válogatott meccseinek a közvetítése ügyében. A csatorna a 2003 és 2006 közötti időszakért 94 millió eurót utalt át, de az elkövetkező három évre már nem akar ennyit fizetni.

A vb-arany ellenére a szponzorok távozásától is félnek a szövetségben. Az elmúlt négy évben a különböző cégek 42 millió euróval támogatták a Squadra Azzurát. Egyelőre semmit nem tudni az új szerződésekről, az azonban biztosnak tűnik, hogy a fizetni hajlandó szponzorokat szállító Publitalia nevű céggel megszakad a szövetség együttműködése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik