Élet-Stílus

NHL: vendéggyőzelmek az első játéknapon

Hazai jégen szenvedett vereséget a Stanley-kupa védője, a Carolina Hurricanes a tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) szezonnyitányán.

A Carolina szurkolóinak aligha jelent vigaszt, ettől persze tény, hogy kedvenc csapatuk mellett a Toronto és a Colorado sem tudta kihasználni a hazai csarnok adta előnyöket – azaz valamennyi pályaválasztó megégett az első játéknapjon.

A címvédő büntetőkkel szenvedett vereséget a tavalyi kiírás keleti döntőjében legyőzött Buffalótól. A rendes játékidőben két-két gólt esett mind a két oldalon, a szétlövésben azonban csak egy játékos, a vendégeket erősítő Daniel Briere volt képes a ketrecbe juttatni a pakkot. A 29 esztendős center pontos fonáklövése győzelmet ért a Sabresnek. “Fogalma sem volt, mit fogok csinálni, amíg oda nem értem a kapujához, aztán villant a fonák” – elevenítette fel Briere, hogy miképp verte át Cam Ward kapust. “Volt néhány jó lehetőségünk, de azok kimaradtak” – ezek már Mike Commodore Carolina-hátvéd vereséget magyarázó szavai.

A Colorado és a Dallas nem jutott el a szétlövésig, a találkozó a “hirtelen halál” harmadik percében dőlt el a vendég Stars javára. A győztes gólt Darryl Sydor jegyezte, az ünneplésből azonban bőven kijutott az előkészítő szerepkörét magára vállaló Marty Turcónak, a Dallas hálóőrének is. “Minden kapus álma, hogy egyszer gólpasszt adjon, nekem ez most összejött, ráadásul az ebből született találattal nyertünk egy hosszabbításos meccsen” – nyilatkozta boldogan Turco. A krónikához tartozik, hogy a hazaiak az első harmad után már 2-0-ra vezettek, sokáig meg is őrizték az




NHL: vendéggyőzelmek az első játéknapon 1

nhl.lap.hu

NHL: vendéggyőzelmek az első játéknapon 1
NHL: vendéggyőzelmek az első játéknapon 3

előnyüket, ám a harmadik játékrész elején a Dallas 28 (!) másodperc alatt 2-2-re igazította ki az állást, ezek után jöhetett a hosszabbítás – no és Turco bravúros gólpassza.

A nap legsimább meccsét Torontóban játszották, az Ottawa 4-1-re verte idegenben a kanadai riválist. A vendéggólokon Patrick Eaves, Chris Neil, Christoph Schubert és Daniel Alfredsson osztozott, de illik megemlíteni a két asszisztot adó Dany Heatley nevét is. Hazai oldalon csak Mats Sundin talált be, a svéd klasszis büntetőből szerezte meg a becsületgólt, majd a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy “kellemetlen hazai pályán elveszíteni egy szezonnyitó mérkőzést, de azért ennél akad rosszabb is az életben…”

NHL, alapszakasz, 1. játéknap:

Carolina Hurricanes-Buffalo Sabres 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0) – büntetőkkel
Gól:
E. Staal (15.), Cole (33., emberelőny), ill. Pominville (10.), Drury (36.)
Kapusok: Ward 30 védés/32 lövés, ill. R. Miller 32/34
A büntetőt belőtte: -, ill. Briere

Toronto Maple Leafs-Ottawa Senators 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
Gól:
M. Sundin (33., büntető), ill. Eaves (20., ee.), Neil (31.), Schubert (32.), Alfredsson (60., üres kapu)
Kapusok: Raycroft 32/35, ill. Gerber 33/34

Colorado Avalanche-Dallas Stars 2-3 (2-0, 0-0, 0-2, 0-1) – h.u.
Gól:
Sakic (12., ee.), Wolski (13., ee.), ill. Modano (42.), Eriksson (42.), Sydor (43.)
Kapusok: Theodore 30/33, ill. Turco 36/38

Ajánlott videó

Olvasói sztorik