Élet-Stílus

Az MLSZ-be várják a törzsszurkolókat

admin
admin

2006. 10. 04. 09:01

Kisteleki István elnök kezdeményezésére a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vendégül kívánja látni azon szurkolói csoportok vezetőit, melyek részt vettek a múlt heti demonstráción.

Kisteleki erről levélben tájékoztatta Magyar Balázst, a múlt pénteki megmozdulás egyik főszervezőjét. Írásában a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke meglepődöttségének adott hangot: „Augusztus 18-án, amikor Ön személyesen részt vett az öt kiemelt sportszervezet szurkolói értekezletén az MLSZ-ben, a demonstráció szándékának még semmi jelét nem adta. Sőt, kérte, hogy biztonság tekintetében lépjen előre az MLSZ. Javaslatát elfogadva az értekezlet létrehozta a szurkolói csoportok delegáltjaival együtt a Biztonsági Bizottságot, amely elkezdte a jövő évi Pályarendszabályok kidolgozását” – fogalmazott.

Kisteleki levelének második felében megkéri Magyart Balázst, hogy a múlt heti megmozduláson megjelent szurkolócsoportok vezetőinek társaságában vegyen részt egy eszmecserén, amelynek keretében a labdarúgó-szövetség meghallgatja a demonstrálók véleményeit, javaslatait, hogy azokat beépíthesse jövő évi programjába. A megbeszélést október 17-én délelőtt rendeznék a szövetség székházában.


„Egyelőre korai lenne válaszolni, de valószínűleg ott leszünk a találkozón” – mondta Magyar Balázs, a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének elnöke.

Pénteken egy békés tüntetés keretében hat klub – a Ferencváros, az Újpest, a Honvéd, a Diósgyőr, a Debrecen és a Fehérvár – hívei a sportág hazai irányítóinak alkalmatlanságára kívánták felhívni a figyelmet, és petíciót nyújtottak át a 2012-es Európa-bajnokság rendezésre pályázó magyarországi helyszíneket tanulmányozó UEFA-szemlebizottságnak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.