Élet-Stílus

Szurkolói demonstráció az Eb ellen

Négy-ötszáz futballszurkoló vonult fel a budapesti Roosevelt téren, hogy átadja petícióját a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési feltételeit vizsgáló UEFA-szemlebizottság tagjainak.

A Ferencváros, az Újpest, a Debrecen, a Diósgyőr, a Kispest és a Videoton szurkolóinak közös petíciójában a sportág hazai irányítóinak alkalmatlanságára kívánják felhívni az UEFA figyelmét.

Békésen tüntettek

A helyszínen tartózkodó tudósítónk szerint az UEFA szemlebizottságának tagjai a Roosevelt téren, a Sofitel Hotelben szálltak meg. Itt adták át angol és magyar nyelvű petíciójukat a szurkolók 2 fős küldöttsége este fél hét után néhány perccel a hotel igazgatójának, aki továbbítja azt az UEFA képviselőinek.

A demonstráció vezérszónoka határozottan elhatárolódott a politikától és a Kossuth téri tüntetéstől, és békés, nyugodt viselkedést kért a résztvevőktől. A foci rajongók „No 2012” feliratú, és Kisteleki István MLSZ-elnököt minősítő táblákat tartottak a magasba. A demonstráció békés, a rendőrség nagy erőkkel vigyázta a rendet. Hét óra körül a szurkolók vezetője, Magyar Balázs befejezettnek nyilvánította a tüntetést, és a pár száz megjelent békésen elhagyta a teret.

Elmenekült a delegáció

Korábban írtunk róla, hogy a szurkolók szerint a magyar futballban kialakult helyzetért „a belterjes, megújulni nem tudó és nem is kívánó, a futballunk felemelkedéséhez szükséges alapvető és radikális változásokat még koncepció szinten sem kidolgozó „futballelit” a felelős”. Véleményük szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség a saját inkompetenciáját próbálja azzal elfedni, hogy a szurkolókat kiáltja ki bűnbaknak.

Az MLSZ közleményben reagált a tüntetésre: „Az MLSZ elnöke – a 2012. évi labdarúgó Európa-bajnoki pályázati bizottsággal közösen – a Sofitel Hotel közelébe tervezett szurkolói tüntetésről közvetlenül Magyarországra érkezésükkor tájékoztatta az UEFA delegációjának tagjait A tekintélyes szakvezetők közölték, hogy nem kívánnak beleszólni a magyar labdarúgás belügyeibe. Arra kérték vendéglátóikat, hogy más szállodában helyezzék el őket. A petíciót az MLSZ képviselője a Sofitel Hotel előtt átvette, és azonnal továbbította az éppen az UEFA képviselőivel tárgyaló Kisteleki Istvánnak. Az MLSZ elnöke a petíciót megismertette az UEFA szakvezetőivel, akik leszögezték: nem szándékuk és nem feladatuk az MLSZ és a szurkolók kapcsolatát minősíteni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik