Élet-Stílus

Székesfehérváron az UEFA-delegáció

A tervezett programnak megfelelően megérkezett Székesfehérvárra az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hatfős szemlebizottsága. A csütörtöki napon a Sóstói Stadiont, a későbbiekben pedig a győri létesítményt tekinti meg a delegáció.

A szemlebizottságot, amellyel együtt érkezett Vlatko Markovic, a horvát szövetség (HLSZ) elnöke, Kisteleki István, a magyar szövetség (MLSZ) első embere és az EURO-2012-es Eb-pályázat hazai előkészítői, Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere, Világosi Gábor, a város sportbizottságának elnöke és Bozai István, a Sóstói Stadion Kft. ügyvezetője fogadta.

A stadionbejárást követően multimédiás prezentációkat tekintettek meg a vendégek, ezt követően pedig tömegközlekedéssel indulnak rövid városnézésre, melynek keretében megismerkednek a város nevezetességeivel, szálláshelyeivel.

Az UEFA illetékesei a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó magyar–horvát közös pályázatban majdani házigazdaként megjelölt helyszíneket – a horvát után az érintett magyar városokat – látogatják végig ezekben a napokban. A holland szövetség főtitkára, Harry Been által vezetett delegáció első magyarországi állomása Debrecen volt, szerdán. Csütörtökön a székesfehérvári után győri látogatás következik, majd a szemle pénteken, Budapesten ér véget.

A testület korábban a még szintén versenyben lévő lengyel–ukrán, majd az olasz pályázatban foglaltakat ellenőrizte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik