Élet-Stílus

A Bayern München is legyőzte az Intert

Az Inter második mérkőzését is elveszítette a Bajnokok Ligájában: a végső győzelemre is esélyesnek tartott olasz csapatot szerdán este a Bayern München tréfálta meg a San Siróban.


Állás

A-csoport:
1. Chelsea 6
2. Barcelona 4
3. Bremen 1
4. Levszki 0

B-csoport:
1. Bayern 6
2. Sporting 4
3. Szpartak 1
4. Inter 0

C-csoport:
1. Liverpool 4
2. PSV 4
3. Galatasaray 1
4. Bordeaux 1

D-csoport:
1. Valencia 6
2. Roma 3
3. Olympiakosz 1
4. Shatar 1


A Bayern München is legyőzte az Intert 1

A Bayern München is legyőzte az Intert 2

A-csoport

Barcelona a tavalyi kiírás csoportkörében oda-vissza legyőzte a Werdert, szerda este azonban a döntetlenért is megkellett izzadnia a Brémában – dacára annak, hogy kétszer is betalált a vendéglátók kapujába. Igaz, az 51. percben a csapatkapitány, Carlos Puyol még eltévesztette a célt: a saját kapuját vette be. Úgy tűnt, egy öngóllal vége szakad a Barca 14 mérkőzésből álló veretelneségi sorozatának, amikor Lionel Messi Deco zseniális átadása után a bal alsó sarokba lőtt. Ezzel a 89. percben esett góllal jutott ponthoz a címvédő, persze, illik megjegyezni, hogy az 1-1-es végeredmény megfelel a látottaknak.


“Tudtuk, hogy a Werder kitűnő csapat és nagyon nehéz dolgunk lesz ellene. Nincs ezen mit szépíteni, nem futballoztunk jól, ma este csak szenvedtünk, boldogok lehetünk, hogy egy pontot megcsíptünk” – nyilatkozta a Barcelona edzője, Frank Rijkaard.

A Barcelona jelenleg a második helyen áll az A-csoportban, mivel a Chelsea hozta a kötelezőt, 3-1-re legyőzte a bolgár Levszki Szófiát. A sorozat egyik újonca az előző körben is méretes zakót kapott, a Barcelona öt góllal tömte ki, míg szerda este a Chelsea, pontosabban Didier Drogba háromig jutott. Az elefántcsontparti csatár a Bajnokok Ligája történetének 50. mesterhármasát jegyezte.


Az első és a harmadik góljában a szerencsének is nagy szerepe volt (másképp: jókor volt jó helyen), a második találata viszont élményszámba ment: a kapunak háttal állva, mellel maga elé tette a labdát, amely kisvártatva a bal alsó sarokba kötött ki. A Levszki csak annak örülhetett, hogy a hajrában, Maryan Ognyanov révén megszerezte első BL-gólját.

B-csoport

A játéknap rangadóján csúnyán “leégett” a végső győzelemre is esélyesnek tartott Inter. Az olasz sztárcsapatot két héttel ezelőtt a Sporting, most pedig a Bayern München leckéztette meg. Az első félidő – mivel semmi említésre méltó nem történt – gyorsan a feledés homályába merül, a másodikra viszont sokáig emlékeznek majd, főleg a milánóiak. Zalatan Ibrahimovicot és Fabio Grossót durvaságért kiállította a játékvezető, a Bayern pedig két gólt is szerzett.


A 81. percben Cladudio Pizarro némi szerencsével, közelről lőtt a kapuba, majd hosszabbítás perceiben a csereként beállt Lukas Podolski használta ki Ivan Cordoba szarvashibáját, némi vágta után, a kapust kicselezve a bal felső sarokba jutatta a labdát. A Bayern hat ponttal, 6-0-s gólkülönbséggel magabiztosan vezeti a csoportot a négypontos Sporting előtt.

Az első körben az Intert legyőző portugálok szerda este Moszvába látogattak, és értek el 1-1-es döntetelnt. A találkozó, bár nem volt túl izgalmas, bekerül a futball történelemkönyvébe, hiszen ez volt az első olyan Bajnokok Ligája-mérkőzés, amelyet műfüves borításon játszottak le. A Szpartak kezdett jobban, Denisz Bojarincev bombagóljával már az 5. percben megszerezte a vezetést (az első BL-meccsét játszó fedezet 16 méterről lőtt védhetetlenül a bal felső sarokba), és később is akadtak lehetőségei, de azok kivétel nélkül kimaradtak. A Sporting az 59. percben egyenlített, egy remek akció végén Nani talált a kapuba. A 20 éves játékos a legutóbbi hat fellépésén harmadszor iratkozott fel az eredményjelző táblára, ugyanakkor a BL-ben ez volt az első gólja.

C-csoport

A Galatasaray liverpooli vendégjátéka előtt Rafa Benítez, az angol csapat menedzsere azt találta mondani: “Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk.” Nos, a találkozó – egészen az 52. percig – nem igazolta a spanyol szakember prognózisát, emberei ugyanis leiskolázták a törököket, könnyen jutottak háromgólos előnyhöz. A 9. percben Peter Crouch kezdte a gólgyártást, a hórihorgas csatár Fabio Aurelio beadása után közelről lőtt a hálóba, később Luis García fejjel, majd Crouch ollózva (!) jutatta kapuba a labdát. A liverpooliak ezzel le is tudták a mérkőzést, a Galatasaray viszont még nem adta fel a küzdelmet. A vendégek Ümit Karan két fejesgóljával csaknem befogták a riválisukat, mi több, 3-2 után is voltak lehetőségeik, de nem éltek azokkal. Összességében viszont mégiscsak igaza lett Benítez edzőnek.

A csoport másik mérkőzésen Fehér Csabát a kispadján tudó PSV Eindhoven idegenben verte a Bordeauxt. A három pont sorsa a 65. percben dőlt el: egy remekül megkomponált akció végén Mika Väyrynen 11 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot. A Bordeaux – akárcsak két héttel ezelőtt – most is rúgott gól nélkül maradt, pedig becsülettel próbálkozott: mezőfölényt harcolt ki, 15 alkalommal vette célba az ellenfele kapuját, jóllehet, mindössze négyszer találta el… Két forduló után a Liverpool négy ponttal vezeti a csoportot, a PSV Eindhoven egyébként csak kevesebb lőtt gólja miatt szorul a második helyre.

D-csoport

Doneckben két olyan csapat találkozott, amely az első körben egyaránt négy gólt kapott, igaz, amíg a Sahtar egyet sem rúgott Rómában, addig az Olympiakosz kétszer is eredményes volt a Valencia ellen. A 24. percben Michalisz Konsztantinunak köszönhetően a vendégek szerezték meg a vezetést, jóllehet, sokáig nem örülhettek, hiszen hamarjában jött a válasz. Matuzalem 25 méterről végzett el egy szabadrúgást, a beívelését azonban mindenki elnézte, a labda érintés nélkül jutott el a kapu bal oldaláig. Az újabb gólra a 68. percig kellett várni. Nery Alberto Castillo az Olympiakoszt jutatta előnyhöz, két perccel később viszont már újra egyenlő volt az allás. A görög védők nem tudtak felszabadítani, a labda előbb Milos Marichoz, majd a jobb alsó sarokba jutott.



A Bayern München is legyőzte az Intert 3

Marco Casetti (jobbra) és az AS Roma elbukott Valenciában

A Valencia és az AS Roma már az első félidőben letudta a játéknap egyik legjobban várt meccsének érdemi részét. A 12. percben David Villa egyesek szerint beadott, mások úgy vélik, eltörte a labdát – a lényeg, hogy ezzel a középen érkező Miguel Ángel Angulo került nagy helyzetbe, és a középpályás 13 méterről a jobb felső sarokba tüzelt. Az olaszok tízegyesből egyenlítettek. Emiliano Moretti kézzel is hozzáért a labdához, meg le is birkózta Marco Cassettit, a játékvezető mégis hosszas tanakodás után ítélt csak büntetőt. Az ítéletvégrehajtó a 30. születésnapját ünneplő Francesco Totti volt, a jobb alsóba lőtt. Az olasz válogatottal vb-t nyerő zseni és a római szurkolók jókedvét David Villa vette el, a spanyol csatár a 29. percben a labdát a jobb alsó sarokba – a Valenciát az első helyre lőtte.


Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló


A-csoport:
Levszki (bolgár)-Chelsea (angol) 1-3 (0-1)
Gól:
Ognyanov (89.), ill. Drogba (39., 52., 68.)

Bremen (német)-Barcelona (spanyol) 1-1 (0-0)
Gól:
Puyol (56., öngól), ill. Messi (89.)

B-csoport:
Inter (olasz)-Bayern München (német) 0-2 (0-0)
Gól:
Pizarro (81.), Podolski (91.)
Kiállítva: Ibrahimovic (58.), Grosso (85., mindkettő Inter)

Szpartak Moszkva (orosz)-Sporting(portugál) 1-1 (1-0)
Gól:
Bojarincev (5.), ill. Nani (59.)

C-csoport:
Bordeaux (francia)-PSV (holland) 0-1 (0-0)
Gól:
Väyrynen (65.)
Kiállítva: Lamey (85., PSV)

Liverpool (angol)-Galatasaray (török) 3-2 (2-0)
Gól:
Crouch (9., 52.), Luis Garcia (14.), ill. Ümit Karan (59., 65.)

D-csoport:
Sahtar (ukrán)-Olimpiakosz (görög) 2-2 (1-1)
Gól:
Matuzalem (33.), Marica (70.), ill. Konsztantinu (24.), Castillo (68.)

Valencia (spanyol)-AS Roma (olasz) 2-1 (2-1)
Gól:
Angulo (12.), Villa (29.), ill. Totti (19., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik