Élet-Stílus

A Barclays kitart a Premier League mellett

A Barclays Bank a 2009/2010-es szezon végig szponzorálja az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, a Premier League-t.




A Barclays kitart a Premier League mellett 1

angolfoci.lap.hu

A Barclays kitart a Premier League mellett 1
A Barclays kitart a Premier League mellett 3

A jelenleg is névadó bank korábbi szerződése a mostani szezon végén jár le, de a rögtön életbe lép a következő, mely egészen a 2009/2010 évad végéig szól. A minap kötött megállapodás értelmében a cég három évre 65.8 millió fonttal támogatja Európa legjelentősebb és egyik legerősebb labdarúgó-bajnokságát, az angol Premier League-t. Az összeg jelentősebb annál, mint amennyit a Barclays eddig fizetett – a 2004-től 2007-ig terjedő időszakban 57 millió font szponzori díjat utalt át a ligának.

A Barclays Bank egyébként a Premier League mellett a Premier League Asia Trophy-t is támogatja.


Az angol labdarúgás, főleg a Premier League iránt nagy a kereslet Ázsiában, ezért a következő évtől néhány élvonalbeli klub nyári felkészülési tornát vív valamelyik ázsiai városban. Korábban kétszer volt példa hasonlóra, utoljára 2005-ben, amikor is a ManCity, a Bolton, az Everton és a thai válogatott részvételével rendeztek futballtornát Bangkokban.

“A Premier League nagy szurkolóbázissal rendelkezik Ázsiában, az Asia Trophy pedig lehetőséget ad arra, hogy a kontinensen élőben láthassanak Premier League-csapatokat” – mondta az angol liga szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik