Élet-Stílus

Capello: sokat kell még fejlődnünk

A Real Madrid trénere szerint a csapatnak a Kijev 5-1-es kiütése ellenére sokat kell még fejlődnie, elsősorban védekezésben. Az ukránok mestere természetesen csalódott volt, miután a második meccsükön is megszórták az együttesét.

„A csapatnak a játék több elemében is javulnia kell” – mondta Fabio Capello a meccset követő sajtótájékoztatón. „Rengeteg helyzetet tudott a kapunk előtt kialakítani a Kijev, és nem lesz mindegyik ellenfelünk ennyire nagyvonalú. Túl sok hibát követtünk el védekezésben.”

Az olasz tréner külön kiemelte a csapatkapitány teljesítményét, aki két góllal vette ki a részét a gólzáporból. „Raúl a csapatunk talizmánja, nagyon fontos számunkra, és nem csak azért, mert két gólt is lőtt.”

Ruud van Nistelrooy-nak is jutott a dicsérő szavakból. „Egész éjszaka nem aludt, mivel hajnalban megszületett a gyermeke. Délután ledőlt egy picit, de a nap folyamán látszott rajta, hogy nagyon fáradt. A meccsre azonban nagyon felszívta magát, és remek teljesítményt nyújtott” – mondta a kétszeres gólszerzőről Capello.

A Dinamó csapata az első két csoportmérkőzésen kilenc gólt kapott, és Anatolij Gyemjanyenko érthető okokból nem volt túl elégedett. „Borzasztóan gyengén játszott a védelmünk, és ezt a Real könyörtelenül ki is használta. Mind a két csapatnak megvoltak a gólszerzési lehetőségei, a meccset az döntötte el, hogy mi kihagytuk őket” – mondta az ukrán mester, aki szerint a játékosainak sokkal keményebben kellett volna küzdeniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik